Agresorius sunaikino ukrainiečių pasididžiavimą – didžiausią lėktuvą pasaulyje | Diena.lt

AGRESORIUS SUNAIKINO UKRAINIEČIŲ PASIDIDŽIAVIMĄ – DIDŽIAUSIĄ LĖKTUVĄ PASAULYJE

  • 0

Rusijos pajėgoms atakuojant netoli Kijevo esantį Gostomelio oro uostą buvo suniokotas legendinis krovininis lėktuvas „Mrija“. Ukrainoje pagamintas „AN 225“ tipo orlaivis laikomas didžiausiu ir galingiausiu pasaulyje.

Šią žinią „Laisvės radijo“ ukrainiečių redakcijos žurnalistams pranešė du šaltiniai iš lėktuvą gaminusios įmonės ir Bučių miesto vadovas Anatolijus Fedorukas.

Skrydžių sekimo tinklapio „Flight Radar“ tinklapio duomenys rodo, kad po vasario 5-osios, kai grįžo iš Bilundo oro uosto Danijoje, orlaivis buvo Hostomelio oro uoste ir niekur nebuvo išskridęs. Tuo metu penki krovininiai „AN-124-100" ir „Ruslan“ orlaiviai jau anksčiau buvo išskraidinti iš Ukrainos ir šiuo metu yra saugioje vietoje, gali gabenti į Ukrainą humanitarinę pagalbą ir ginkluotę.

Pagrįsdami savo teiginius žurnalistų šaltiniai pademonstravo sudeginto angaro, kuriame buvo laikomas „Mrija“, nuotraukas.

Teigiama, kad orlaivis buvo sunaikintas per pirmąją Rusijos kariuomenės ataką vasario 24 d.

Šią žinią patvirtino ir oficialūs šaltiniai Ukrainos karinės pramonės kompanija „Ukroboronprom“.

Teigiama, kad „Mrija“ buvo remontuojama.

„Okupantai sunaikino lėktuvą, bet jie negalės sugriauti mūsų bendros svajonės. Ji tikrai atgims. Apskaičiuota, kad tai užtruks daugiau nei 3 milijardus dolerių ir truks daugiau nei penkerius metus. Mūsų užduotis – užtikrinti, kad šias išlaidas padengtų Rusijos Federacija, tyčia padariusi žalą Ukrainos aviacijai ir oro krovinių sektoriui“, – teigiama „Ukroboronprom“ pranešime.

Pirmasis Kijevo aviacijos gamykloje „Antonov“ 1984–1988 sukurtas ir pagamintas orlaivis skrydžiui pakilo 1988 m. „Mrija“ – („Svajonė ukr. kalba) pavadintas lėktuvas įkūnijo žmonijos svajonę beribiam skrydžiui. Sukurtas išskirtinėms operacijoms „Mrija“ galėjo vienu metu gabenti

iki 250 tonų bendrosios paskirties krovinių, 180-200 tonų sveriančių krovinius gabenti tarpkontinentiniais skrydžiais. Juo galima gabenti 16 dešimties tonų universalių aviacijos konteinerių UAK-10, 50 automobilių, krovinius, sveriančius iki 200 tonų (turbinas, generatorius, savivarčius „BelAZ“, „Komatsu“ ir kt.).

GALERIJA

  • Agresorius sunaikino ukrainiečių pasididžiavimą – didžiausią lėktuvą pasaulyje
  • Agresorius sunaikino ukrainiečių pasididžiavimą – didžiausią lėktuvą pasaulyje
  • Agresorius sunaikino ukrainiečių pasididžiavimą – didžiausią lėktuvą pasaulyje
Vikipedijos nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, sunaikino lėktuvą, Mrija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS