Airijoje patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis | Diena.lt

AIRIJOJE PATVIRTINTAS PIRMAS KORONAVIRUSO ATVEJIS

Airija šeštadienį patvirtino pirmąjį savo koronaviruso atvejį; jis nustatytas vyrui, neseniai grįžusiam iš Šiaurės Italijos, informavo vyriausybė.

Sveikatos departamento pareigūnai nurodė, kad šiam vyrui iš rytinės Airijos dalies teikiama „tinkama medicinos pagalba“ po to, kai laikantis „nustatytų protokolų“ jis buvo ištirtas ir jam buvo nustatyta naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19.

„Šis atvejis susijęs su [sugrįžimu] iš paveiktos teritorijos Šiaurės Italijoje, o ne kontaktu su kitu patvirtintu atveju“, – sakoma Sveikatos departamento pranešime.

Pareigūnai stengiasi nustatyti visus asmenis, su kuriuo galėjo kontaktuoti tas vyras, kad „suteiktų jiems informacijos ir patarimų, kaip užkirsti kelią tolesniam plitimui“, priduriama jame.

Sveikatos ministras Simonas Harrisas (Saimonas Harisas) sakė, jog tai, kad šalyje patvirtintas pirmasis naujojo koronaviruso atvejis, „nebuvo netikėta“.

„Ruošėmės tam nuo sausio“, – teigė jis.

COVID-19 epidemija ir toliau plinta pasaulyje; šios ligos atvejų dabar užfiksuota 59 šalyse

Nuo jos mirė beveik 3 tūkst. žmonių, o užsikrėtė beveik 87 tūkstančiai, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

kalti keliautojai reikia neskraidyti niekur.aerouostas lektuvas uzdara erdve kas kuo serga visi uzsikres

Nuomone.

Tokius neasakingus keliautojus reikia bausti.Jie tyciojasi is visu.Bene vakar per TV zinias rode kaip viens kvatojosi prie patikros nuo viruso Vilniaus eoruoste.Mat panikos nera .Ji nieko nebijo.O tokiu nemastanciu ir sejanciu virusa pasaulyje dau,Tik apriboti isvykimus ir bausti tokius nemastancius ir besityciojancius .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS