Albanijoje toliau auga žemės drebėjimo aukų skaičius | Diena.lt

ALBANIJOJE TOLIAU AUGA ŽEMĖS DREBĖJIMO AUKŲ SKAIČIUS

  • 0

Albaniją supurčius 6,4 balo stiprumo žemės drebėjimui, žuvo mažiausiai 18 žmonių, tarp kurių trys vaikai, ir daugiau kaip 600 buvo sužeisti, praneša BBC.

Vienas asmuo žuvo, kai supanikavęs iššoko pro balkoną. Žemės drebėjimo metu griuvo pastatai, daugybė žmonių įstrigo po griuvėsiais. Daugiausiai žmonių žuvo Dureso mieste.

6,4 balo stiprumo žemės drebėjimas įvyko 3.54 val. vietos laiku, epicentras buvo už 34 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Tiranos. Šiek tiek po 7.00 val. vietos laiku tą pačią sritį supurtė 5,5 balo stiprumo pakartotinis požeminis smūgis.

Kariai, policininkai ir ekstremaliąsias situacijas likviduojantys darbuotojai apieško pastatų, kuriuose, kaip manoma, vis dar gali būti įstrigusių žmonių, griuvėsius. Iki šiol iš griuvėsių išgelbėti 42 žmonės. Albanijos premjeras Edis Rama teigė, kad gelbėtojai „toliau kantriai ir kruopščiai ieškos“.

Albaniją antradienį supurtęs 6,4 balo stiprumo žemės drebėjimas yra stipriausias per kelis dešimtmečius šiai Balkanų valstybei smogęs žemės drebėjimas. 1979 metais Albanijai smogė 6,9 balo stiprumo žemės drebėjimas, 136 žmonės žuvo, daugiau kaip 1 000 buvo sužeisti.

GALERIJA

  • Albanijoje toliau auga žemės drebėjimo aukų skaičius
  • Albanijoje toliau auga žemės drebėjimo aukų skaičius
  • Albanijoje toliau auga žemės drebėjimo aukų skaičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS