Iš Alžyro į Paryžių atskridusio lėktuvo važiuoklės skyriuje rastas vos gyvas vyras | Diena.lt

IŠ ALŽYRO Į PARYŽIŲ ATSKRIDUSIO LĖKTUVO VAŽIUOKLĖS SKYRIUJE RASTAS VOS GYVAS VYRAS

Ketvirtadienį iš Alžyro į Paryžių atskridusio keleivinio lėktuvo važiuoklės skyriuje aptiktas pasislėpęs vyras, patyręs stiprią hipotermija, bet gyvas, pranešė Prancūzijos pareigūnai.

Vyresnis nei 20 metų vyras buvo rastas techninės patikros metu, kai „Air Algerie“ lėktuvas, atskridęs iš Orano Alžyre, rytą nusileido Paryžiaus Orli oro uoste, naujienų agentūrai AFP sakė prokurorai. Jis neturėjo asmens tapatybės dokumento ir sunkios būklės buvo nuvežtas į ligoninę.

Šaltinis oro uoste anksčiau pranešė, kad vyras „buvo gyvas, bet dėl patirtos hipotermijos gyvybei pavojingos būklės“.

Keleiviniai lėktuvai skrenda 10-12 kilometrų aukštyje, kur temperatūra paprastai nukrenta iki maždaug 50 laipsnių Celsijaus žemiau nulio, todėl keliaujant nešildomame važiuoklės skyriuje, kur slėgis taip pat nėra reguliuojamas, tikimybė išgyventi maža. JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) duomenimis, nuo 1947 iki 2021 metų komercinių orlaivių važiuoklės skyriuose mėgino keliauti 132 žmonės.

Šiemet balandį Amsterdamo Schipholio oro uoste iš Toronto atskridusio, bet anksčiau iš Nigerijos pakilusio lėktuvo važiuoklėje buvo aptiktas vyro kūnas. Prieš keturis mėnesius iš Čilės Santjago į Bogotą atskridusio lėktuvo važiuoklės saugyklos skyriuje buvo rasti du negyvi keleiviai. 2019 m. liepą į sodą Londono priemiestyje nukrito sušalęs vyro kūnas, manoma, buvęs „Kenya Airways“ lėktuvo, artėjusio prie Hytro oro uosto, važiuoklės skyriuje.

FAA duomenimis, neišgyvena 77 proc. taip keliauti  mėginančių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kai puls rusai, tokių lietuviškų šūdo gabalų bus ne vienas. Spruks iš Vilniaus kaip žiurkės.....

ten buvo ne vyras

o juodas šūdo gabalas

Anonimas

REIKIA PLOMBUOTI VAŽIUOKLIŲ SKYRIUS...KAD NIEKAS NEGALĖTŲ PATEKTI..O PILOTAMS ĮVĘSTI BŪTINĄ PATIKRĄ VAŽIUOKLIŲ. SKYRIŲ PRIEŠ PAKILANT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS