Anglijos uoste vilkikų vairuotojai susigrūmė su policija | Diena.lt

ANGLIJOS UOSTE VILKIKŲ VAIRUOTOJAI SUSIGRŪMĖ SU POLICIJA

  • 3

Nuo praėjusio sekmadienio, gruodžio 20-osios, Doverio uoste ir jo apylinkėse įstrigusių kelių tūkstančių krovininių vilkikų vairuotojų kantrybė išseko – pranešama apie vykstančius susirėmimus tarp vairuotojų ir policijos pareigūnų.

Dauguma vilkikų vairuotojų Doverio uoste yra įstrigę jau trečią parą. Nors gruodžio 23 d. Prancūzija dalinai atvėrė uždarytą pasienį su Jungtine Karalyste, tačiau į Prancūziją bus įleidžiami tik dėl svarbių priežasčių keliaujantys Prancūzijos/ES piliečiai ir britai/trečiųjų šalių piliečiai, turintys leidimą gyventi Prancūzijoje ar kitoje Europos Sąjungos šalyje. Tiesa, visiems keliautojams bus privalu atlikti koronaviruso testą, o iš JK bus išleidžiami tik neigiamų testo rezultatų sulaukę asmenys.

Be to, sulaukus teigiamų greitojo koronaviruso testo rezultatų, reikės atlikti antrąjį testą, kurio rezultatai bus tiriami laboratorijoje, o tai gali užtrukti iki 2 dienų ar ilgiau. Jei ir antrojo testo rezultatai bus teigiami – tirtas asmuo privalės likti JK ir saviizoliuotis. Situaciją apsunkina ir tai, kad pačiame Doveryje nėra koronaviruso testavimo centrų, todėl testų atlikimui svarstoma pasitelkti kariuomenę.

Krovininių vilkikų vairuotojai įtūžę, jog JK ir Prancūzijos pasienyje buvo priversti praleisti kelias dienas, o dėl koronaviruso testavimo jie dar papildomai užtruks. JK Bendruomenių ministras Robertas Jenrickas įspėjo, jog eilių Doveryje išsklaidymui gali prireikti kelių dienų.

Doveryje užfiksuotas keliasdešimties krovininų vilkikų vairuotojų susistumdymas su policininkais, kurie bando sulaikyti pasienyje įstrigusių žmonių pykčio protrūkį.

Krovinių gabenimo keliais asociacijos (RHA) duomenimis, Kento grafystėje ir jos apylinkėse įstrigo nuo 8 000 iki 10 000 krovininių vilkikų, laukiančių persikėlimo per Lamanšo kanalą.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/transportas/mustynes-doveryje-vilkiku-vairuotojai-susireme-su-policija

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kopustui

Jau geriau dirzus pasiverzti negu kenteti briuselio biurokratu diktatura ir pederastiska leberastiska ideologija.....

o

uztai reikia padekot monar chams ir scotlandjardui su visom pasekmem kuriu jie patys nesitykejo tai dabar patys pjauna saka ant kurios sedi/ /neilgam/,,,

Kopustas.

Prie to reikia pratintis nes jeigu ivyks Brexit be sutarties tai taip ir bus visada, teks gerokai dirzus susiverzt anglams,o gal net ir skrandzius susimazint operacijos budu, zodziu cia cirku dar bus, cia tik pradzia. You are very welcome to Brexit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS