Antivirusinių programų pionierius J. McAfee rastas nusižudęs | Diena.lt

ANTIVIRUSINIŲ PROGRAMŲ PIONIERIUS J. MCAFEE RASTAS NUSIŽUDĘS

Antivirusinių programų pionierius Johnas McAfee (Džonas Makafis) trečiadienį buvo rastas negyvas savo kameroje viename Ispanijos kalėjime, pranešė pareigūnai.

Keliomis valandomis anksčiau Ispanijos teismas suteikė leidimą J. McAfee išduoti Jungtinėms Valstijoms, kur buvo ieškomas dėl mokesčių slėpimo.

75 metų J. McAffee buvo rastas negyvas netoli Barselonos esančio pataisos centro „Brians 2“ kameroje, „veikiausiai nusižudęs“, sakė šiaurės rytinio Katalonijos regiono kalėjimų sistemos atstovė.

Teismų generalinės tarybos (CGPJ), kuri yra Ispanijos teismų priežiūros institucijas, regioninio padalinio Katalonijoje atstovė taip pat patvirtino, kad J. McAfee apie 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku buvo rastas savo kameroje veikiausiai nusižudęs.

J. McAfee buvo laikomas Ispanijos kalėjime nuo jo sulaikymo Barselonos oro uoste 2020 metų spalį, kai jis bandė išskristi į Stambulą.

Kaip įtariama, jis 2014–2018 metais sąmoningai nedeklaravo pajamų, nors uždirbo milijonus JAV dolerių iš savo konsultacinio darbo, prekybos kriptovaliutomis ir parduotų teisių parašyti knygą apie jo gyvenimo istoriją.

Jeigu būtų buvęs nuteistas, jam galėjo būti skirta iki 30 metų įkalinimo.

Katalonijos regiono teisės departamento pranešime sakoma, kad pradėtas tyrimas dėl incidento, kai 75 metų kalinys, kurį ruoštasi išduoti Jungtinėms Valstijoms, buvo rastas negyvas kalėjimo kameroje. Šio asmens vardas nebuvo paminėtas.

„Apsaugininkai ir medicinos darbuotojai nedelsdami ėmėsi gaivinimo priemonių, bet gydytojai galiausiai patvirtino jo mirtį“, – nurodoma pranešime.

Ispanijos Nacionalinis Teismas anksčiau trečiadienį informavo pritaręs J. McAfee ekstradicijai į Jungtines Valstijas.

Šis nutarimas dar galėjo būti skundžiamas, be to, ekstradicijai būtų turėjusi pritarti Ispanijos vyriausybė.

Gairės: Johnas McAfee, nusižudė, pagalbos tel, kalėjimas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

yra

gan reali priela ida atsikratoma nereikaligu liudininku ?;;;

Simas

Labai pavargęs ir sergantis atrodo.Kam ji reikėjo sulaikyti.Galejo vykti tyrimas o jis galėjo buti laisvas laikinai.Įdomu ką tyrimas parodys, nuo ko jis mirė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS