Armėnijoje po protestų sulaikyta dešimt opozicijos lyderių | Diena.lt

ARMĖNIJOJE PO PROTESTŲ SULAIKYTA DEŠIMT OPOZICIJOS LYDERIŲ

Armėnijos specialioji tyrimų tarnyba pranešė sulaikiusi dešimt opozicijos lyderių, tirdama baudžiamąją bylą dėl masinių susibūrimų Jerevane organizavimo pažeidžiant įstatymą.

Tarnyba informavo, kad dėl masinių neramumų organizavimo sulaikyti opozicinės partijos „Klestinti Armėnija“ pirmininkas Gagikas Carukianas, opozicinės partijos „Armėnijos revoliucinė federacija“ atstovas, televizijos „Erkir Media“ vadovas Gegamas Manukianas, opozicinės Respublikonų partijos vadovo pavaduotojas Eduardas Šarmazanovas, taip pat opozicionieriai Surenas Sureniancas, Davidas Ambarcumianas ir opozicinės partijos „Tėvynė“ pirmininko pavaduotojas Ara Saakianas.       

Buvęs Nacionalinio saugumo tarnybos vadovas, partijos „Tėvynė“ pirmininkas Arturas Vanecianas sulaikytas dėl „masinių neramumų organizavimo“ ir „dokumentų ar kompiuteryje laikomos informacijos, sudarančios valstybės paslaptį, naudojimo taisyklių pažeidimo“.     

Dėl analogiško kaltinimo taip pat sulaikyti opozicinės partijos „Nacionalinis saugumas“ vadovas Garnikas Isagulianas, opozicinės partijos „Viena Armėnija“ pirmininkas Arturas Kazinianas ir „Armėnijos revoliucinės federacijos“ atstovas Išchanas Sagatelianas. 

Be to, įtariamaisiais šioje baudžiamojoje byloje patraukti opozicionieriai Vaagnas Čachalianas ir Gračija Gukasianas. Jiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. 

Neramumai ir protestai Jerevane prasidėjo lapkričio 9-osios vakarą, ministrui pirmininkui Nikolui Pašinianui kartu su Rusijos ir Azerbaidžano prezidentais paskelbus bendrą pareiškimą dėl ugnies nutraukimo ir rusų taikdarių dislokavimo ginčijamame Kalnų Karabache, taip pat kai kurių šio regiono rajonų kontrolės perdavimą Azerbaidžanui. Armėnijoje tai buvo palaikyta kapituliacija.   

Trečiadienį Jerevane vyko didelio masto protestai, per kuriuos reikalauta premjero N. Pašiniano atsistatydinimo. 

Didžiulė antivyriausybinė protesto akcija praėjusį trečiadienį buvo surengta prie Armėnijos vyriausybės rūmų sostinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS