Ispanijoje audros aukų skaičius išaugo iki devynių | Diena.lt

ISPANIJOJE AUDROS AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI DEVYNIŲ

Žmonių, žuvusių per didelę dalį Ispanijos rytinių ir pietinių pakrančių nusiaubusią audrą, skaičius ketvirtadienį padidėjo iki devynių, gelbėtojai toliau ieško mažiausiai penkių dingusių žmonių.

Naujausia auka yra vyras, kurio kūnas rastas patvinusioje upėje netoli Žorbos, maždaug už 70 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Barselonos, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Katalonijos gelbėtojai ieško vieno tame pačiame rajone dingusio žmogaus, bet sako dar negalintys patvirtinti, kad upėje rastas būtent jis.

Vėlų trečiadienio vakarą katalonų gelbėtojai rado dar vieną žuvusį vyrą, kuris įkrito į jūrą Palamoso uoste šalies šiaurės rytuose, maždaug už 100 kilometrų nuo Barselonos.

Taip pat ieškoma tame pačiame rajone per audrą prekybiniame laive dingusio žmogaus bei dar vieno asmens Kadakeso mieste prie sienos su Prancūzija.

Anksčiau ketvirtadienį regiono pareigūnai patvirtino, kad rytiniame Alikantės provincijos Alkojaus mieste dėl stiprių liūčių sugriuvus namui žuvo 75 metų moteris.

Sekmadienį regioną pasiekusi audra „Gloria“ nešė stiprius vėjus, liūtis ir sniegą, nusiaubė pietines ir rytines šalies pakrantes ir patraukė į šiaurę.

Štorminiai vėjai ir didžiulės bangos talžė rytinių pakrančių miestelius, sukėlė potvynius ir apgadino daug parduotuvių, gyvenamųjų namų ir restoranų.

Nacionalinė meteorologijos agentūra „Aemet“ trečiadienį pranešė, kad audra ima silpti, bet paliko galioti perspėjimus dėl šiaurės rytinio Katalonijos regiono ir ir Balearų salų.

Ketvirtadienį, audrai aprimus, šalies ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) apsilankė labiausiai stichijos nuniokotuose rajonuose, praskrido virš Katalonijos ir pasuko į Balearų salas, kur antradienį siautė rekordinio aukščio bangos, pranešė uosto pareigūnai.

Gelbėtojai salose tebeieško trijų dingusių žmonių, įskaitant 25 metų britą, buvusį viename paplūdimyje kurortinės Ibisos salos šiaurėje. Maljorkoje taip pat dingo 27 metų ispanas, leidimosi kalnų upėmis entuziastas.

Gelbėtojai trečiadienį rado trijų žmonių kūnus. Tarp jų buvo 67 metų vyras, dingęs iš savo automobilio netoli pietrytinio Benidomo kurorto Valensijoje.

Dar trys lavonai buvo rasti Andalūzijoje. Tarp žuvusiųjų yra 77 metų ūkininkas, ant kurio per krušą užgriuvo šiltnamis, ir nuo hipotermijos miręs benamis.

GALERIJA

  • Ispanijoje audros aukų skaičius išaugo iki devynių
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Vėjo (velnio) jėgainės TOTALIAIsujaukė orus VISAME Pasauly! (na bet - 'vėjininkai' ir toliau RĖKIA kad jie nė prie ko... kaip kad kažkada nunigai AIŠKINO kad paties dievo PRISAKYTA Saulei aplink Žemę suktis!)

Modis

Pasuk Dievui gal duos aiškesni paaiškinima

...,del neZINOMU ZMONEMS PRIEZASCIU...,

susijauke ZEMEJE KLIMATAS...,o KODEL???...tai VYKSTA zino TIK DIEVAS... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS