Audra nusiaubė Airiją ir Škotiją: sutrikdytas eismas, skrydžiai ir elektros tiekimas | Diena.lt

AUDRA NUSIAUBĖ AIRIJĄ IR ŠKOTIJĄ: SUTRIKDYTAS EISMAS, SKRYDŽIAI IR ELEKTROS TIEKIMAS

Po audros „Isha“, visoje Airijos saloje sutrikdžiusios skrydžius ir nutraukusios elektros tiekimą,  įspėjimai dėl stipraus vėjo nustojo galioti.

Šiaurės Airijos elektros tinklai pranešė, kad 40 tūkst. klientų vis dar neturi elektros, audrai siaučiant tiekimo sutrikimus patyrė 53 tūkstančiai. Pirmadienio rytą visoje Airijos Respublikoje elektros neturėjo 230 tūkst. namų ir įmonių, labiausiai nukentėjo rajonai šalies šiaurės vakaruose.

Valdžios institucijos pranešė apie nuvirtusius medžius ant kelių ir ragino žmones nemėginti šalinti medžių, nes juose gali būti įsipainioję elektros laidai.

Dublino oro uostas pranešė, kad vėjams aprimus pirmadienį skrydžiai buvo atnaujinti „be apribojimų“, tačiau dėl audros „Isha“ vėlavimų pirmadienį buvo atšaukti 29 skrydžiai į Dubliną ir iš jo.

Kelių eismo saugumo tarnyba perspėjo vairuotojus atsižvelgti į pavojus audrai praėjus, nes sąlygos gali būti pavojingos, keliai gali būti užlieti ir užversti nuolaužų, elektros laidų ir medžių. Geltonas įspėjimo lygis dėl vėjo tebegaliojo Donegalo, Golvėjaus, Mėjo, Klero, Leitrimo ir Sligo apskrityse. Šiose vietose numatomas labai stiprus vėjas, galintis sukelti dideles pakrantės bangas, sudaryti sudėtingas kelionių sąlygas, atplėšti ir paslinkti įvairius objektus.

Škotijoje po audros „Isha“ toliau tęsėsi kelionių trikdžiai, visi „ScotRail“ traukiniai buvo sustabdyti iki ryto spūsties valandos.

Audrai užklupus Jungtinę Karalystę, buvo atšaukta daugelis keltų paslaugų, uždaryti keliai, policija paragino žmones vengti nebūtinų kelionių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS