Audros sukeltos liūtys Libijoje nusinešė mažiausiai 150 žmonių gyvybes | Diena.lt

AUDROS SUKELTOS LIŪTYS LIBIJOJE NUSINEŠĖ MAŽIAUSIAI 150 ŽMONIŲ GYVYBES

  • 0

Dėl Viduržemio jūros regioną užklupusios audros „Daniel“ bei po jos sekusių potvynių Libijoje žuvo mažiausiai 150 žmonių, pirmadienį pranešė pareigūnas.

„Dernoje, Džabal al Achdaro savivaldybėje ir Al Mardžo priemiesčiuose dėl audros „Daniel“ sukeltų potvynių ir liūčių žuvo mažiausiai 150 žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Bengazio administracijos atstovas Mohamedas Massoudas (Mohamedas Masudas).

„Be to, padaryta didžiulė materialinė žala viešajam ir privačiam turtui“, – pridūrė jis.

Jis sakė, kad už rytinius Libijos regionus atsakingos vyriausybės ministras pirmininkas Oussama Hamadas (Usama Hamadas), gelbėjimo komiteto vadovas ir kiti ministrai išvyko į Derną įvertinti žalos masto.

O. Hamado vyriausybė, kuri konkuruoja su tarptautiniu mastu pripažinta pereinamojo laikotarpio administracija Tripolyje, pirmadienį paskelbė Derną nelaimės zona.

Audrą „Daniel“, kuri pastarosiomis dienomis taip pat smogė daliai Graikijos, Turkijos ir Bulgarijos ir nusinešė mažiausiai 27 žmonių gyvybes, ekspertai apibūdino kaip ekstremalią pagal per parą iškritusio lietaus kiekį.

Sekmadienio popietę audra smogė Libijos rytams, ypač pakrantės miestui Džabal al Achdarui, taip pat Bengaziui, kur buvo paskelbta komendanto valanda ir kelioms dienoms uždarytos mokyklos.

Gelbėtojų komandos taip pat buvo dislokuotos Dernoje, esančioje už 900 km į rytus nuo sostinės Tripolio. Rytų Libijos valdžios institucijos per gelbėjimo operacijas šiame mieste prarado ryšį su devyniais kariais, sakė M. Massoudas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS