Austrija dėl koronaviruso įvedė karantiną viename Insbruko viešbutyje | Diena.lt

AUSTRIJA DĖL KORONAVIRUSO ĮVEDĖ KARANTINĄ VIENAME INSBRUKO VIEŠBUTYJE

Austrija antradienį paskelbė karantiną viename viešbutyje Alpių mieste Insbruke, kai buvo nustatyta, jo šios įstaigos registratūroje dirbusi italė užsikrėtė naujuoju koronavirusu ir tapo viena iš dviejų pirmųjų žmonių, kuriems šalyje buvo diagnozuota ši liga.

„Niekas negali įeiti ir išeiti iš viešbučio, siekiant užtikrinti, jog jeigu viešbutyje esama kitų užsikrėtusių žmonių, virusas nebūtų išplatintas“, – per spaudos konferenciją sakė vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris (Karlas Nehameris).

„Visų šių priemonių tikslas vienas – sustabdyti virusą ir jo plitimą. Nėra jokios priežasties panikuoti“, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad Austrija šiam scenarijui buvo pasiruošusi.

Ministras nenurodė, kiek laiko viešbutis bus izoliuotas ir jo neįvardijo, bet Austrijos žiniasklaida paskelbė, kad incidentas susijęs su 108 kambarių viešbučiu „Grand Hotel Europa“, esančiu Insbruko centre. Šis miestas, su Italija besiribojančios Tirolio žemės sostinė, pritraukia daug turistų ir yra svarbus organizuojant daugelį kalnų slidinėjimo varžybų aplinkiniuose Alpių kalnuose.

Viešbučio registratūros darbuotojos namas Insbruke taip pat buvo izoliuotas, nurodė regiono vyriausybės atstovė.

Šiame name gyvenanti pora šiuo metu laikoma karantine vienoje Insbruko ligoninėje. Jie tapo pirmaisiais žmonėmis Austrijoje, kuriems buvo diagnozuota naujojo viruso SARS-CoV-2 infekcija.

Moteris ir jos partneris, abu – 24 metų ir kilę iš koronaviruso protrūkio apimto Italijos šiaurinio Lombardijos regiono, į Insbruką praeitą savaitę parvažiavo automobiliu.

Moteris kreipėsi į medikus pakilus temperatūrai, bet dabar karštinė abiem jau praėjusi, sakė Insbruko medicinos universiteto darbuotojas Guenteris Weissas (Giunteris Veisas).

Anksčiau antradienį Karintijos žemė, taip pat besiribojanti su Italija, neribotam laikui atidėjo slidžių kroso varžybas, į kurias turėjo atvažiuoti 300 dalyvių iš šiaurės Italijoe.

Italijoje pastarosiomis dienomis užsikrėtusiųjų koronavirusu staigiai pagausėjo, o 10 pacientų mirė. Visi iki šiol mirusieji Italijoje buvo senyvi arba kitomis ligomis taip pat sirgę žmonės.

Kaip skelbia Pasaulio sveikatos organizacija, pagrindiniame epidemijos židinyje – Kinijoje – šiuo koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 77 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 2,6 tūkst. mirė.

Tačiau kai kuriose kitose šalyse padėtis irgi blogėjo – už Kinijos ribų jau užregistruota daugiau kaip 2,7 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir mirė daugiau kaip 40 žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS