Baisi traukinių avarija Indijoje: visi žuvusiųjų kūnai ir sužeisti keleiviai išvežti | Diena.lt

BAISI TRAUKINIŲ AVARIJA INDIJOJE: VISI ŽUVUSIŲJŲ KŪNAI IR SUŽEISTI KELEIVIAI IŠVEŽTI

  • 2

Indijoje penktadienį įvykus didžiausiai per daugiau nei 20 metų traukinio katastrofai, avarijos vietoje šeštadienį buvo baigta gelbėjimo operacija, pranešė gelbėjimo darbų koordinatorius.

„Gelbėjimo operacija baigta“, – naujienų agentūrai AFP sakė Balešvaro avarinio valdymo centro, įsteigto dėl tragiško incidento, kurio metu susidūrė trys traukiniai, pareigūnas.

„Visi žuvusiųjų kūnai ir sužeisti keleiviai išvežti iš avarijos vietos“, – pridūrė jis.

Per šią siaubingą avariją žuvo mažiausiai 288 žmonės, daugiau kaip 850 buvo sužeisti, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Išreiškė gilų liūdesį

Popiežius Pranciškus šeštadienį išreiškė gilų liūdesį dėl traukinių katastrofos Indijoje ir pareiškė užuojautą bei pasimeldė už žuvusiuosius ir sužeistuosius.

Pontifikas nurodė, kad jį labai nuliūdino penktadienį Odišos valstijoje įvykęs trijų traukinių susidūrimas. Tai daugiausiai aukų pareikalavusi geležinkelio avarija Indijoje per daugiau nei 20 metų.

„Popiežius Pranciškus, patikėdamas mirusiųjų sielas mylinčiam Visagalio gailestingumui, siunčia nuoširdžią užuojautą tiems, kurie gedi dėl jų netekties“, – sakoma Šventojo Sosto išplatintoje telegramoje, kurią paskelbė Vatikano valstybės sekretorius Pietro Parolinas (Pjetras Parolinas).

„Jo Šventenybė taip pat meldžiasi už daugybę sužeistųjų ir gelbėjimo tarnybų darbuotojų pastangas“, – teigiama telegramoje, kuri buvo adresuota apaštališkajam nuncijui Indijoje Leopoldo Girelli (Leopoldui Džireliui). 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

ko gero viskas vyksta pagal svab tuo labiau kad indai su rusais ???

kas ten tuos indusus skaičiuoja

jau virš milijardo skurdžių prisiveisė, mln šen mln ten niekas net nepastebės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS