Baltarusijoje sulaikyti protestuojantys šachtininkai | Diena.lt

BALTARUSIJOJE SULAIKYTI PROTESTUOJANTYS ŠACHTININKAI

Baltarusijos teisėsaugininkai sulaikė trąšų gamintojos „Belaruskalij“ darbuotojus, kurie buvo susirinkę įmonės rūdynų valdybos teritorijoje palaikyti protestuojančio kolegos, pranešė įmonės streiko komitetas.

„Sulaikymas buvo žaibiškas... Visus „supakavo“, išvežė nežinoma kryptimi“, – sakoma pranešime, paskelbtame platformos „Telegram“ kanalu.

Streiko komitetas nurodė, kad protestuojantis šachtininkas, pirmadienį po savo pamainos atsisakęs išeiti iš šachtos, buvo iškeltas ir greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į psichoneurologinį dispanserį.

Naujienų agentūra „Interfax“ teisėsaugos institucijų komentaro kol kas negavo.

Anksčiau „Belaruskalij“ streiko komitetas paskelbė, kad vienas rūdyno darbuotojas pasibaigus jo pamainai protestuodamas atsisakė išeiti iš šachtos.

Kalnakasys perdavė raštelį, kuriame rašė, kad prisideda prie streiko komiteto reikalavimų ir atsisako išeiti iš šachtos, kol jie bus įvykdyti. Tarp reikalavimų yra „Belaruskalij“ generalinio direktoriaus atsistatydinimas, sulaikytų streiko komiteto narių paleidimas, sprendimų atleisti streikuojančius darbuotojus atšaukimas, smurto prieš protestuotojus nutraukimas.

Tai jau antras toks protesto atvejis įmonėje. Rugsėjo 10 dieną vienas Salihorsko šachtininkas prisirakino antrankiais prie kasybos įrangos ir atsisakė keltis į paviršių, kol nebus įvykdyta virtinė reikalavimų. Jis buvo jėga išneštas iš šachtos ir nuvežtas į ligoninę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Chyy

jei ateitu vakaru brudai ir pakeistu šachtininkus naujausiom automatizuotom-kompiuterizuotom technologijom o visas iškasenas varytu užsienin (kaip Lietuvoj ) tai šitiem protestuotojam turbūt būtų ypač gerai.:D)

ir

Uzbaigs gyvenima toje ligonineje,daugiau jau sachtos nematys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS