Baltarusijos ir Latvijos pasienyje konfiskuota didžiausia per 10 metų hašišo siunta | Diena.lt

BALTARUSIJOS IR LATVIJOS PASIENYJE KONFISKUOTA DIDŽIAUSIA PER 10 METŲ HAŠIŠO SIUNTA

Baltarusijos muitininkai ketvirtadienį užkirto kelią mėginimui neteisėtai įvežti į šalį 668 kg hašišo – didžiausią šių kvaišalų siuntą per pastarąjį dešimtmetį.

„Tai yra didžiausia per pastaruosius 10 metų aptikta partija. Ji skirta 3,3 mln. dozių, o bendra vertė juodojoje rinkoje yra apie 13,4 mln. dolerių (11,5 mln. eurų)“, – nurodoma Baltarusijos valstybinio muitinės komiteto pranešime.

Jame priduriama, kad narkotikų partija buvo paslėpta jūriniame konteineryje. Jis buvo gabenamas automobiliu iš Rygos per kontrolės punktą Baltarusijos ir Latvijos pasienyje esančiuose Urbanuose. Vairuotojas, 44 metų Baltarusijos pilietis, pateikė dokumentus, kuriuose nurodoma, kad adresatui Rusijoje siunčiama pesticidų partija.

„Tačiau atliekant patikrinimą muitinėje buvo nustatyta, kad tarp statinių su legaliai įvežtomis prekėmis yra dėžučių su tamsiai rudos spalvos suslėgta medžiaga, kurios bendras svoris yra 668 kg.... Ekspertizė patvirtino, kad augalinės kilmės medžiaga yra pavojingas narkotikas – hašišas“, – informavo muitininkai.

Iškelta baudžiamoji byla dėl narkotikų kontrabandos, už kurią gali grėsti iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Transporto priemonės vairuotojas buvo sulaikytas, ieškoma kitų įtariamųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Deja, bet

įžūlumui ribų nėra: kontrabandininkams ne virusai galvoj - nėra laiko dėl tokių niekų verslą stabdyti. Kai kito darbo nėra - karantinas, tai tik tokia veikla tenka užsiimti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS