Baltarusijos VRM: šeštadienį įvyko 10 protesto akcijų, sulaikyta 150 žmonių | Diena.lt

BALTARUSIJOS VRM: ŠEŠTADIENĮ ĮVYKO 10 PROTESTO AKCIJŲ, SULAIKYTA 150 ŽMONIŲ

  • 1

Baltarusijoje rugsėjo 26 dieną šešiuose miestuose ir kitose gyvenvietėse buvo surengta 10 protesto akcijų, pranešė šalies vidaus reikalų ministerijos oficiali atstovė Volha Čemodanova.

“Dešimtyje protesto akcijų, kurios buvo surengtos šešių šalies gyvenviečių teritorijoje, dalyvavo iš viso apie 300 žmonių“, – pranešė ji VRM paskyroje platformoje „Telegram“.

Anot jos, „regionuose socialinės įtampos židinių beveik nebuvo“. „Minske dienos metu įvairiose miesto dalyse buvo susibūrusios negausios piliečių grupės“, – nurodė ministerijos atstovė.

Daugiausia žmonių, jos duomenimis, dalyvavo moterų eitynėse, prie kurių prisijungusių „protestuotojų skaičius neviršijo 200 žmonių“.

V. Čemodanova taip pat nurodė, jog dėl masinius renginius reglamentuojančių įstatymų pažeidimų šeštadienį buvo sulaikyta 150 piliečių.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Tarptautinis pasipiktinimas brutaliais jėgos struktūrų veiksmais paskatino Minsko režimą pakeisti taktiką ir pereiti prie pagrindinių opozicijos aktyvistų baudžiamojo persekiojimo bei masinių sulaikymų, vengiant didesnio masto smurto. Daugelis Koordinacinės tarybos, kurią įsteigė opozicija taikiam valdžios perdavimui organizuoti, narių buvo sulaikyti arba priversti išvykti iš šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

nekelkit panikos nes tai teiseti veiksmai geriau paklauskit /svarkelio/ kas buvo garliavoje su 240 iteisintu banditu gaujos kurios vykde DGzybovskos nurodymus tai prielaida nes si /madam/ mergaites neuzstojo nes ir buvo u spec t tikslas kenkimas visiems visais atzvilgiais?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS