Baltieji rūmai: Izraelis privalo atskirti „Hamas“ nuo civilių Gazoje | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI: IZRAELIS PRIVALO ATSKIRTI „HAMAS“ NUO CIVILIŲ GAZOJE

  • 3

Prieš sekmadienį įvyksiančias JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) derybas Baltieji rūmai įspėjo, kad Izraelis privalo apsaugoti Gazos Ruožo žmones ir atskirti palestiniečių kovotojų grupuotę „Hamas“ nuo anklavo civilių gyventojų.

Izraelio kariuomenė buvo paraginta vengti civilių aukų Gazos Ruože, kur, pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos pareigūnų, per tris savaites trunkančius oro antskrydžius, kuriuos žydų valstybė surengė keršydama už precedento neturinčius mirtinus „Hamas“ išpuolius spalio 7 dieną, jau žuvo daugiau kaip 8 tūkst. žmonių.

„Kaip jau sakiau anksčiau ir kaip sakė prezidentas, Izraeliui tenka pareiga imtis būtinų veiksmų, kad būtų atskirta „Hamas“, kuri neatstovauja Palestinos žmonėms, ir nekalti Palestinos civiliai gyventojai“, – televizijos CNN pokalbių laidoje „State of the Union“ sakė J. Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas).

„Tikime, kad per šį bombardavimą žuvo tūkstančiai civilių palestiniečių, ir kiekviena jų mirtis yra tragedija“, kaip ir Izraelyje, – pridūrė jis.

Jis pažymėjo, kad JAV tiki, jog per Izraelio oro antskrydžius žuvo tūkstančiai civilių palestiniečių, ir pridūrė, kad šios mirtys yra tragedija tiek žydų valstybėje, tiek Gazos Ruože.

Per šį bombardavimą žuvo tūkstančiai civilių palestiniečių, ir kiekviena jų mirtis yra tragedija.

„Manome, kad kiekvieną šios karinės operacijos valandą, kiekvieną dieną IDF [Izraelio gynybos pajėgos], Izraelio vyriausybė turėtų imtis visų įmanomų priemonių, kad atskirtų „Hamas“ teroristus, kurie yra teisėti kariniai taikiniai, nuo civilių, kurie jais nėra“, – sakė J. Sullivanas.

Kalbėdamas televizijos ABC laidoje „This Week“ ir sekmadienio pokalbių laidose J. Sullivanas pabrėžė, kad „Hamas“, „žiauri teroristinė organizacija, įvykdžiusi išpuolį, slepiasi po civiliais gyventojais, todėl Izraeliui tenka papildoma našta atskirti teroristus nuo nekaltų civilių.

„Tačiau tai nesumažina jų atsakomybės pagal tarptautinę humanitarinę teisę ir karo įstatymus daryti viską, kas įmanoma, kad būtų apsaugoti civiliai gyventojai“, – teigė patarėjas.

J. Sullivanas pranešė, kad Baltieji rūmai savo poziciją perdavė aukščiausiems Izraelio pareigūnams ir taip pat ketina ją pakartoti artėjančių derybų metu.

„Šiandien po kelių valandų prezidentas vėl kalbėsis su ministru pirmininku ir pakartos Jungtinių Valstijų poziciją šiuo klausimu“, – pridūrė jis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Pagarba palestiniečiams.

Po teroristų išpuolio

šitie arabai,maži ir dideli,seniai ir bobos,kaukdami iš džiaugsmo vaišinosi saldainiais ir daužė policininkus Europoje...Tai kaip juos atskirt???

Pasaulis

turi sustabdyt izraelio vykdoma genocida Palestinai!! Laisve Palestinai !!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS