Belgija užfiksavo keturis Didžiojoje Britanijoje plintančios COVID-19 mutacijos atvejus | Diena.lt

BELGIJA UŽFIKSAVO KETURIS DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE PLINTANČIOS COVID-19 MUTACIJOS ATVEJUS

Belgija pranešė, kad „gruodžio pradžioje“ užfiksavo keturis Didžiojoje Britanijoje plintančios COVID-19 mutacijos atvejus, naujienų agentūrai AFP antradienį sakė pareigūnai.

Keturi užsikrėtimo mutacija atvejai buvo identifikuoti mėnesio pradžioje šiaurinėje šalies dalyje, besiribojančioje su Nyderlandais, sakė Belgijos sveikatos apsaugos ministro atstovas spaudai Janas Eyckmansas.

Nacionalinio krizių valdymo centro atstovas sakė, kad šis skaičius nedidelis, tačiau užsikrėtimo šia mutacija šalyje gali būti ir daugiau, kadangi Belgija daro daug mažiau patikrų dėl mutacijų nei Didžioji Britanija.

„Tai nėra daug, tačiau nėra neįmanoma, kad jų yra daugiau“, – AFP sakė Yvesas Van Laethemas.

Naujoji Didžiojoje Britanijoje aptikta koronaviruso atmaina, kaip pranešama, plinta greičiau nei kitos mutacijos, tačiau nėra įrodymų, kad ji yra mirtingesnė ar atspari vakcinoms, tikina ekspertai.

Mutacijos atradimas lėmė tai, kad kelios dešimtys pasaulio valstybių, įskaitant Belgiją, nutraukė oro susisiekimą su Didžiąja Britanija.

Tačiau infekcinių ligų ekspertas Y. Van Laethemas sakė, kad sprendimas uždaryti sienas galėjo būti priimtas per vėlai.

„Argi priešas jau ne mūsų gretose? Nežinau, tačiau tai nėra neįmanoma, – sakė jis. – Šis uždarymas galimai buvo pavėluotas, kadangi šios angliškos atmainos atvejus jie pradėjo aptikti rugsėjį.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS