Belgijoje užfiksuoti pirmi trys mirties nuo koronaviruso atvejai | Diena.lt

BELGIJOJE UŽFIKSUOTI PIRMI TRYS MIRTIES NUO KORONAVIRUSO ATVEJAI

  • 0

Belgijoje užfiksuoti pirmi trys mirties nuo pasaulyje plintančio naujojo koronaviruso atvejai, trečiadienį paskelbė sveikatos apsaugos pareigūnai.

Sveikatos ministerija pranešė, kad pirmosios infekcijos aukos – 73 metų vyras ir 90 metų moterys, gydyti Briuselio ligoninėse, ir 86 metų vyras, gyvenęs Sint Genesio Rodės slaugos namuose į pietus nuo sostinės.

„Mūsų ligoninės sulaukia vis daugiau ir daugiau žmonių su kvėpavimo takų infekcijomis. Tai gali rodyti, kad šalyje prasideda tikra epidemija“, – perspėjo ministerija.

„Turime apsaugoti savo piliečius, kurie nesveiki, turi chroniškų ligų arba yra seni“, – sakoma pareiškime.

Belgijos valdžia uždraudė organizuoti renginius, kuriuose dalyvauja daugiau nei 1 tūkst. žmonių.

Iki trečiadienio Belgijoje buvo užfiksuota 314 naujojo koronaviruso, sukeliančio ligą COVID-19, atvejų. Antradienį jų buvo 267.

Indonezijoje taip pat mirė pacientė, kuriai buvo diagnozuotas koronavirusas, tai pirmoji šio viruso sukelta mirtis šalyje. 53 metų užsienietė turėjo kitų sveikatos problemų, įskaitant diabetą ir hipertenziją. Indonezijoje kol kas patvirtinti 27 „Covid-19“ atvejai.

Pirmasis žmogus nuo koronaviruso mirė ir Maroke. Tai buvo 89 metų moteris. Ji buvo viena iš trijų pacientų, kuriems patvirtintas koronavirusas. Moteris sirgo lėtinėmis kvėpavimo takų, širdies ir arterijų ligomis.

Tuo metu Libane mirė 56 metų vyras, kuris vasario 20 d. grįžo iš Egipto. Libane nustatyti 52 koronaviruso atvejai.

Kinija tebėra labiausiai viruso paveikta šalis pasaulyje. Ten užfiksuota per 80 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 3 tūkst. mirčių. Iš viso pasaulyje užregistruota per 117 tūkst. susirgimo atvejų ir 4 251 mirtis.

Tačiau virusas sparčiai plinta ir Europoje, ypač – Italijoje, kur antradienį aukų skaičius išaugo trečdaliu iki 631.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS