Šaltinis: Ukraina atakavo naftos bazę Rusijos Belgorodo srityje | Diena.lt

ŠALTINIS: UKRAINA ATAKAVO NAFTOS BAZĘ RUSIJOS BELGORODO SRITYJE

  • 0

Ukraina surengė išpuolį prieš naftos bazę Rusijos pasienio regione, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis iš karinės žvalgybos Kyjive.

Šis šaltinis patvirtino vietos žiniasklaidos pranešimus, kad Ukrainos dronas smogė naftos objektui, esančiam su šia šalimi besiribojančiame Rusijos Belgorodo regione, Dolgojės kaime, už maždaug keturių kilometrų nuo sienos.

Kiek anksčiau žiniasklaida pranešė, kad toje naftos bazėje siautėjo gaisras.

Kyjivas pastaruosius tris mėnesius dažniau dronais atakuoja Rusijos energijos industriją ir vadina tai teisingu atpildu, nukreiptu prieš Maskvos invazijai naudojamą infrastruktūrą.

Gubkino rajone, kur įsikūręs Dolgojės kaimas, kurį laiką galiojo raketų pavojaus režimas.

Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas „Telegram“ pranešė apie „nepaprastąją situaciją Gubkino rajone“.

„Po sprogimo užfiksuotas gaisras infrastruktūros objekte. Nukentėjusiųjų nebuvo, – rašė jis. – Įvykio vietoje dirba operatyvinės ir avarinės tarnybos. Visos įvykio aplinkybės nustatinėjamos.“

Drono jis nepaminėjo.

Nuo tada, kai Maskva prieš dvejus metus pradėjo puolimą prieš Ukrainą, Rusijos Belgorodo ir kiti pasienio regionai buvo nuolat apšaudomi ir atakuojami dronų.

Anksčiau regiono sostinė Belgorodas pradėjo evakuoti šimtus gyventojų po to, kai, pareigūnų teigimu, gruodžio pabaigoje per Ukrainos išpuolį žuvo 25 žmonės.

Ukraina antradienį taikėsi ir į kitus Rusijos regionus.

Įvykio vietoje dirba operatyvinės ir avarinės tarnybos. Visos įvykio aplinkybės nustatinėjamos.

Per ukrainiečių artilerijos smūgius kaimyniniame Kursko regione kilo gaisras geležinkelio stotyje, nutrūko elektros tiekimas vienam kaimui, sakė srities gubernatorius.

„Gluškovo geležinkelio stotis buvo apšaudyta iš Ukrainos pusės. Iš viso suskaičiuotos devynios [...] atakos, aukų nebuvo“, – sakė Romanas Starovoitas.

„Taip pat apgadinta elektros linijų. Gluškovo stotis ir Kulbakų kaimas liko be elektros. Kai tik bus saugu, ypatingųjų situacijų komandos imsis atkurti tiekimą“, – pridūrė jis.

Gluškove, esančiame už maždaug 10 km nuo Ukrainos sienos, gyvena apie 5 tūkst. žmonių. Netoliese esantys Kulbakai yra mažesnis kaimas.

Ukrainiečiai dronais taip pat taikėsi į Rusijos Voronežo miestą, esantį toliau nuo sienos. Vietos pareigūnai buvo paskelbę oro pavojų, sakė regiono gubernatorius Aleksandras Gusevas.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad šalies oro gynyba praėjusią naktį virš pasienyje esančios Belgorodo srities numušė tris dronus, o ryte virš Kursko srities – dar vieną droną.

Gairės: dronai, atakavo naftos saugyklą, Belgorodnefteprodukt, Belgorodo sritis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS