Brazilija atsiveria užsieniečiams, nepaisydama koronaviruso krizės | Diena.lt

BRAZILIJA ATSIVERIA UŽSIENIEČIAMS, NEPAISYDAMA KORONAVIRUSO KRIZĖS

Brazilija trečiadienį atsivėrė lėktuvais atvykstantiems užsienio lankytojams, tikėdamasi atgaivinti dėl karantino paralyžiuotą turizmo pramonę ir nepaisydama naujojo koronaviruso spartaus plitimo šalyje, epidemijos bendram aukų skaičiui viršijus 90 tūkstančių.

Remiantis šalies oficialiajame leidinyje paskelbtame nutarimu, Brazilija dar 30-iai dienų pratęsė su koronavirusu susijusius draudimus užsienio keliautojams, atvykstantiems sausuma ar jūra, bet pabrėžė, kad prieš keturis mėnesius įvesti suvaržymai „nebedraus užsieniečiams atvykti oro transportu“.

Lotynų Amerikos šalis, kuri nuo COVID-19 pandemijos metu nukentėjo labiau nei bet kuri kita, išskyrus Jungtines Valstijas, per pastarąją parą užregistravo 69 074 naujus užsikrėtimo ir 1 595 mirties atvejus, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Taigi, nuo pandemijos pradžios bendras COVID-19 atvejų skaičius pasiekė 2,5 mln., o aukų padaugėjo iki 90 134.

Ekspertai mano, kad 212 mln. gyventojų turinčios šalies testavimo pajėgumai yra nepakankami, todėl tikrieji skaičiai veikiausiai yra daug didesni.

Vis tik tikėtina, kad praėjusios paros didesnius skaičius nulėmė techniniai klausimai.

Kovo 30 dieną, kuomet virusas siaubė Europą ir Aziją ir tik pradėjo plisti Pietų Amerikoje, Brazilija uždarė savo oro sienas asmenims, kurie nėra jos nuolatiniai gyventojai.

Dabar Brazilija yra antroji pagal susirgimų ir mirčių skaičius pasaulio šalis po Jungtinių Valstijų.

Nacionalinė prekybos prekėmis, paslaugomis ir turizmo sektoriuje konfederacija (CNC) įvertino, kad dėl pandemijos vietos turizmo pramonė jau prarado beveik 122 mlrd. realų (20 mlrd. eurų).

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) duomenimis, didžiausiai Lotynų Amerikos ekonomikai šiemet gresia rekordinis 9,1 proc. susitraukimas.

Atsiverdama užsieniečiams Brazilija visgi reikalaus, kad ne daugiau kaip 90 dienų šalyje ketinantys išbūti asmenys prieš atvykdami įsigytų sveikatos draudimą.

Tačiau pati Brazilija lieka viena iš šalių, kurių piliečiams draudžiama ar gali būti uždrausta atvykti į Europos Sąjungą ar Jungtines Valstijas dėl epidemiologinės padėties.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS