Brazilijoje per policijos operaciją žuvo mažiausiai 12 žmonių | Diena.lt

BRAZILIJOJE PER POLICIJOS OPERACIJĄ ŽUVO MAŽIAUSIAI 12 ŽMONIŲ

  • 1

Brazilijoje per policijos operaciją, pradėtą po to, kai netoli San Paulo buvo nušautas pareigūnas, žuvo mažiausiai 12 žmonių, antradienį pranešė pareigūnai ir paragino atlikti nepriklausomą tyrimą.

Penktadienį, praėjus dienai po to, kai patruliuodamas pietrytiniame uostamiestyje buvo nušautas 30 metų policijos specialiųjų pajėgų pareigūnas, Gvaružoje buvo pradėtos kovos su narkotikų prekeivių gaujomis.

„Nuo operacijos pradžios 12 įtariamųjų žuvo, užpuolę saugumo pajėgas“, – sakoma San Paulo valstijos saugumo ministerijos pranešime.

Valstybės policijos vidaus ombudsmeno biuras tiria daugiau mirčių, susijusių su šia operacija, ir mano, kad žuvusiųjų skaičius gali išaugti iki 19, pranešė laikraštis „Folha de Sao Paulo“.

Apie 60 km į pietryčius nuo San Paulo esanti Gvaruža yra vienas iš kelių uostamiesčių, maitinančių Brazilijos ekonominę sostinę.

Pareigūnai teigė, kad per operaciją „Skydas“ iki šiol suėmė 32 įtariamuosius, įskaitant įtariamą policininko žudiką, ir konfiskavo 11 ginklų bei daugiau kaip 20 kg narkotikų.

San Paulo gubernatorius Tarcisio de Freitasas (Tarsisiju de Freitasas) pirmadienį sakė, kad žmonės žuvo per susirėmimus su policija, ir neigė, kad pareigūnai pažeidė teises.

„Nusikaltėliams nepriimtina užpulti policijos pareigūną“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Nenorime konfrontacijos, tačiau netoleruosime ir agresijos“, – pridūrė jis.

Tačiau prezidento Luizo Inacio Lulos da Silvos (Luiso Inasiju Lulos da Silvos) teisingumo ministras Flavio Dino (Flaviju Džinu) kritikavo šią operaciją, sakydamas, kad policijos reakcija neatrodo proporcinga padarytam nusikaltimui.

Teisių gynimo grupė „Arns Commission“ paragino nedelsiant ištirti mirties atvejus, o organizacija „Amnesty International“ kritikavo T. de Freitasą už policijos smurto įteisinimą.

Brazilijoje dažnai vyksta sunkiai ginkluoti policijos ir narkotikų gaujų susirėmimai, o įtariami saugumo pajėgų piktnaudžiavimai sukėlė politinių diskusijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Žiauriai keršija brazilų policija ,šaudo visus iš eilės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS