Brazilijos Amazonės miškuose šiemet – rekordinis gaisrų skaičius | Diena.lt

BRAZILIJOS AMAZONĖS MIŠKUOSE ŠIEMET – REKORDINIS GAISRŲ SKAIČIUS

Šiemet Amazonės miškuose Brazilijoje užfiksuotas rekordinis gaisrų skaičius. Tai atskleidė Brazilijos kosmoso agentūros duomenys, pranešė BBC.

Nacionalinio kosmoso tyrimų instituto (INPE) atstovai teigė, kad palydovai užfiksavo, jog Amazonės miškuose šiemet kilo 84 proc. daugiau gaisrų nei tuo pačiu metu 2018 metais. Taip pat šiemet Brazilijoje būta net dvigubai daugiau miškų gaisrų nei 2013 metais.

Šie duomenys paviešinti praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras atleido šios kosmoso agentūros vadovą, prieš tai pasmerkęs instituto paviešintus duomenis, atskleidžiančius miškų Brazilijoje naikinimo mastą.

Amazonėje yra didžiausias pasaulio atogrąžų miškų telkinys – tai gyvybiškai svarbi žalioji zona, lėtinanti visuotinio atšilimo tempą. Amazonės miškuose gyvuoja milijonai augalų ir gyvūnijos rūšių.

Aplinkosaugininkai dėl sunkios Amazonės miškų padėties kaltina J. Bolsonarą, teigdami, kad būtent jis miškininkus ir ūkininkus paskatino iškirsti ištisas miškų teritorijas ir tose vietose palikti pliką žemę. Mokslininkai teigia, kad nuo sausio, kai J. Bolsonaras ėmė eiti pareigas, miškų nykimas ėmė spartėti.

Tuo tarpu JAV kosmoso agentūros NASA atstovai teigė, kad gaisrų Amazonės baseine skaičius šiemet buvo truputį aukščiau nei vidurkis. Agentūros duomenys atskleidė, kad gaisrų padaugėjo Amazonės ir Rondonijos valstijose, bet jų sumažėjo Mato Groso ir Paros valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zeme

Zmogus ,butinai sunaikins gyvybe Zemeje ,liko tik laiko klausimas 90-400 metu.

pati

zeme nori atsikratyti homosapiens brudu ir degina planetos /plaucius/ greit nebus kuo kvepuoti ir patys uzdusime nuo savo brudu nepades nei bunkeriai i kuriuos lis visokie trampapuciai ir kt kvailuciai .....

Anonimas

Nieko baisaus lietuviai savo tarsos mokesciu padengs VISUS gaisru nuostolius. Lietuva GALI, Lietuva yra drasi. Lietuva yra GALINGA - net Putina NACH.UI SIUNCIA. JEGA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS