Brazilijos mokykloje nušauti aštuoni žmonės; abu užpuolikai nusižudė | Diena.lt

BRAZILIJOS MOKYKLOJE NUŠAUTI AŠTUONI ŽMONĖS; ABU UŽPUOLIKAI NUSIŽUDĖ

  • 1

Brazilijoje dviem užpuolikams trečiadienį pradėjus šaudyti netoli San Paulo esančioje mokykloje nužudyti aštuoni žmonės ir dar 15 buvo sužeisti, pranešė valstijos karo policija ir gubernatorius.

Po išpuolio Suzane esančioje mokykloje užpuolikai nusižudė, informavo policija.

Pasak San Paulo valstijos gubernatoriaus Joao Doria (Žuauno Dorijos), du jauni vyrai, užsimaukšlinę ant galvų gobtuvus ir turėję ne vieną ginklą, pradėjo šaudyti vienoje pietinėje Brazilijos dalyje esančioje mokykloje, nužudė aštuonis žmones ir patys nusižudė.

„Aštuoni žmonės mirė įvykio vietoje, įskaitant du nusižudžiusius užpuolikus, – sakė valstijos karo policijos atstovas. – Du sužeistieji mirė nuvežti į ligoninę.“

Incidentas įvyko San Paulo priemiestyje Suzane esančioje Raulio Brazilo valstybinėje mokykloje.

Manoma, kad užpuolikams buvo 20–25 metai, nurodė J. Doria. Pasak gubernatoriaus, pareigūnai nemano, kad anksčiau mokėsi šioje įstaigoje.

Tarp žuvusiųjų yra du mokytojai ir šeši mokiniai. Dar keletas sužeistų žmonių buvo paguldyti į ligonines, informavo J. Doria.

Ataka įvyko apie 9 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai daliai moksleivių buvo pertrauka, sakė pareigūnai.

Karo policijos pulkininkas Marcelo Salesas (Marselu Sališas) sakė, kad užpuolikai prieš įžengdami į mokyklą taip pat „šovė į degalinės savininką“. Pastarasis dabar gydomas ligoninėje.

Pasak M. Saleso, užpuolikai naudojosi ".38 kalibro revolveriu ir kažkokiu viduramžišku ginklu, atrodžiusiu kaip lankas ir strėlės“.

Žudikai pirmiausiai paleido ugnį į moksleivius kieme, po to „patraukė į kalbos centrą“, kur buvo pasislėpę keli mokiniai, ir „nusižudė koridoriuje“, pridūrė M. Salesas.

Televizija „Globonews“ taip pat parodė filmuotų vaizdų, kuriuose matyti iš išpuolio vietos sprunkantys mokiniai, perlipę sieną.

Tinklalapis G1 paskelbė neryškų vaizdo įrašą, esą nufilmuotą mokyklos viduje. Jame girdėti, kaip išsigandę mokiniai klykiai, pamatę negyvus bendramokslius.

Nors šioje didžiausioje Pietų Amerikos šalyje kasmet įvykdoma daugiausiai žmogžudysčių pasaulyje, tačiau šaudynės mokyklose yra retos. 

2011 metų balandį vienas buvęs mokinys nužudė 12 moksleivių ir dar daug sužeidė, kol galiausiai nukreipė ginklą į save vienoje mokyklos Rio de Žaneiro priemiestyje.

2017 metais Brazilijojs buvo užregistruota 64 tūkst. žmogžudysčių, o 100 tūkst. gyventojų teko beveik 31 nužudymo auka. Tai triskart viršija pagal Jungtinių Tautų kriterijus apibrėžiamą išplitusio smurto ribą.

Naujasis Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) neseniai paskelbė dekretą, švelninantį dabar galiojantį ginklų įstatymą ir leisiantį lengviau įsigyti šaunamųjų ginklų.

GALERIJA

  • Brazilijos mokykloje nušauti aštuoni žmonės; abu užpuolikai nusižudė
  • Brazilijos mokykloje nušauti aštuoni žmonės; abu užpuolikai nusižudė
Scanpix nuotr.
Gairės: Brazilija, San Paulas, nužudyti aštuoni žmonės, pagalbos tel, Raulio Brazilo valstybinė mokykla, užpuolikai nusižudė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Laikas tuos psich.grifus į Braziliją išsiųst, jie čia aiškiai be darbo skursta, galės ten sočiai maitintis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS