Britai susekė kontrabandininką iš Lietuvos | Diena.lt

BRITAI SUSEKĖ KONTRABANDININKĄ IŠ LIETUVOS

  • 5

Cigarečių kontrabandą į Jungtinę Karalystę gabenusios lietuvių gaujos narys britų teisėsaugininkų rankose atsidūrė po kelių metų pertraukos – iki tol jis slapstėsi gimtojoje šalyje.

JK mokesčių inspekcija pranešė, kad atpildo po ilgų slėpynių sulaukė 25 metų Haroldas Bernotas – iš Radviliškio kilęs jaunas vyras šios vasaros pradžioje sulaikytas Lietuvoje, pargabentas į JK ir galiausiai stojo prieš teismą.

Durhamo Karūnos teisme liepos mėnesį vyras išgirdo nuosprendį – 2 metai kalėjimo.

Ši bausmė jam už akių skirta 2018-aisiais, tačiau lietuvis dingo be pėdsakų. Vaikinas įkliuvo 2015 metų balandį, kai Stanley mieste esančioje pramoninėje zonoje su bendrininkais iškrovė kontrabandos siuntą, paslėptą tarp medinių kabelių ričių.

Tyrimo metu nustatyta, jog H. Bernotas su bendrininkais 2013-2015 metais į JK įvežė didžiulį kiekį cigarečių kontrabandos, kurios vertė – apie 3 600 000 svarų sterlingų. Rūkalai buvo skirti platinimui juodojoje rinkoje Anglijos rytinėje pakrantėje.

Egidijus Kairys (kairėje) ir Kristupas Strasunskas. HMRC nuotr.

Du gaujos nariai jau nuteisti anksčiau, 2018-aiaisis. Londone registruotas Egidijus Kairys (47 m.) už grotų pasiųstas 3 metams, o Kristupas Strasunskas (27 m.) iš Klaipėdos įkalintas 18 mėnesių. Šis vyras prieš nuosprendį taip pat spruko iš JK, tačiau vėliau buvo rastas Lietuvoje ir pernai sausį parvežtas atgal atlikti paskirtos bausmės.

Dar du grupuotės nariai ieškomi – tai 48 metų Linas Bernotas iš Radviliškio ir Londone gyvenamąją vietą deklaravęs Dainius Pranskaitis (47 m.).

Linas Bernotas (kairėje) ir Dainius Pranskaitis. HMRC nuotr.

Jų paieška tebevyksta.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/britai-suseke-kontrabandininka-is-lietuvos?fbclid=IwAR0OYBRHDknX27-KIV-maaOp__1guaIKumyNbRcRcOEDenT7OhZeJhBbM44

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Eziuks - Pipkorius

Tokie siuolaikiniai Lietuvos "verslininkai".

Anonimas

3 metinius radviliskio biudzetus prasuko

q

musu grazuoliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS