Britų princas Andrew pasiekė susitarimą su jį seksualiniu išnaudojimu kaltinančia V. Giuffre | Diena.lt

BRITŲ PRINCAS ANDREW PASIEKĖ SUSITARIMĄ SU JĮ SEKSUALINIU IŠNAUDOJIMU KALTINANČIA V. GIUFFRE

Britų princas Andrew seksualinio išnaudojimo procese Niujorke pasiekė neteisminį susitarimą su ieškove Virginia Giuffre.

Moters advokatas Davidas Boiesas antradienį apie „principinį susitarimą“ raštu informavo Niujorko federalinį teismą. Tai reiškia, kad karalienės Elžbietos II sūnui greičiausiai pavyks išvengti civilinės bylos.

Kiek princas Andrew ketina sumokėti V. Giuffre, neskelbiama. Tačiau teismo dokumente teigiama, kad 61-erių princas paaukos „reikšmingą sumą“ 38-erių V. Giuffre įsteigtai organizacijai, kuri rūpinasi seksualinio išnaudojimo aukomis.

Dokumente Andrew nepripažįsta netinkamo elgesio moters atžvilgiu – ši kaltina princą, kad jis ją seksualiai išnaudojo, kai ji dar buvo nepilnametė. Tačiau jis esą „apgailestauja“ dėl ryšių su 2019 metais mirusiu seksualiniu nusikaltėliu Jeffrey‘iu Epsteinu.

„Yra žinoma, kad J. Epsteinas daug metų pardavinėjo jaunas merginas sekso tikslais“, - sakoma dokumente. Princas pripažįsta, kad V. Giuffre „kentėjo kaip seksualinio išnaudojimo auka ir dėl nesąžiningų viešų užsipuldinėjimų“.

V. Giuffre teigia, kad 2001-aisiais, kai jai buvo 17-a, ji kelis kartus buvo seksualiai išnaudojama princo Andrew, be kita ko, prabangiame J. Epsssteino būste Niujorke. Ją tada šis esą „paskolino“ karališkosios šeimos nariui. Todėl moteris reikalauja neįvardijamo dydžio kompensacijos.

Princas Andrew visad kategoriškai neigė kaltinimus. Tačiau dėl kaltinimų ir buvusių kontaktų su J. Epsteintu jis jau 2019-aisiais atsisakė savo karališkųjų pareigų ir pasitraukė iš viešumos.

Sausį princas neteko ir karinių titulų bei labdaros pareigų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Liepa

Absurdiskas teismo procesas, pavizdys visoms merginoms kaip galima tapti izimybe ir uzdirbti milijonus. Mergaites - pirmyn!

Vika

Kiek kainavo?

Anonimas

Dar viena seniausios profesijos atstovė uždirbo pinigų savo skylute.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS