Bulgarai blokuoja kelius dėl aukštų kuro kainų, skurdo | Diena.lt

BULGARAI BLOKUOJA KELIUS DĖL AUKŠTŲ KURO KAINŲ, SKURDO

  • 2

Tūkstančiai bulgarų sekmadienį blokavo didžiuosius šalies kelius ir pasienio punktus su Turkija ir Bulgarija, protestams dėl aukštų kuro kainų išplitus į bendrą nepasitenkinimą dėl žemų pragyvenimo standartų.

Protestuotojai valandoms blokavo svarbiausių šalies kelių eismą įvairiose šalies vietose. Vis dėlto protestuojančias minias išvaikė policija, pranešė nacionalinio transliuotojo radijas BNR.

Įtampa ypač išaugo ties Maricos greitkeliu, vedančiu į pasienio punktus su Turkija. Protestuotojai čia išsiveržė iš policijos užtvarų.

Maždaug 2 tūkst. saugumo pareigūnų buvo dislokuoti antrąją protestų, vykstančių keliose dešimtyse miestų, dieną.

Bulgarijos sostinėje Sofijoje protestuotojai žygiavo eitynėse didžiosiose šalies gatvėse, skanduodami „Mafija!“ ir „Atsistatydinkite!“.

Savaitgaliais įsisiūbuojantys protestai tęsiasi jau trečią savaitę, jie vyksta daugiausiai dėl kuro kainų ir planuojamo senų automobilių apmokestinimo.

Tačiau jie taip pat atspindi pyktį dėl mažų atlyginimų, pensijų ir žemėjančių pragyvenimo standartų skurdžiausioje ES šalyje, kur perkamoji galia vos viršija pusę Bendrijos vidurkio.

Kai kurie protestuotojai ragina atsistatydinti koalicinę konservatorių premjero Boiko Borisovo vyriausybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lt

Įdomu kiek ilgai lietuviai dar kęs nežabojamą klanų rujojimą? Kainos Lietuvoj jau seniai, kaip gerb. Mamontovo dainoj, pasiekusios Marso kanjonus.

...

Jau ir bulgarai pabudo... o mes?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS