Bulgarijoje nukenksmintas dronas su sprogmenimis: susijęs su karu Ukrainoje? | Diena.lt

BULGARIJOJE NUKENKSMINTAS DRONAS SU SPROGMENIMIS: SUSIJĘS SU KARU UKRAINOJE?

  • 0

Bulgarijoje pakrantės uolose aptikus droną su prie jo primontuotu sprogstamuoju įtaisu – pirmuoju tokiu, kada nors rastu šalies teritorijoje, – nukenksminimo darbams buvo pasitelkta karinio jūrų laivyno komanda, pirmadienį pranešė šalies gynybos ministerija.

Vieno Juodosios jūros pakrantėje įsikūrusiame Tiulenove esančio viešbučio savininkui sekmadienį pranešus, kad pakrantės uolose yra įstrigęs didelis į droną panašus objektas, ten buvo išsiųsta kariuomenės specialistų komanda.

„Patikrinimo metu nustatyta, kad prie drono liekanų buvo pritvirtintas 82 mm minosvaidžio sviedinys“, – sakoma ministerijos pranešime.

Kadangi dėl sviedinio būklės jo nebuvo galima perkelti, komanda jį nukenksmino kontroliuojamu sprogimu vietoje, priduriama jame.

„Neabejotinai galime daryti prielaidą, kad jis (dronas) yra susijęs su Rusijos pradėtu karu prieš Ukrainą“, – žurnalistams sakė gynybos ministras Todoras Tagarevas.

„Šis karas neišvengiamai susijęs su didėjančia rizika mūsų saugumui“, – pridūrė jis.

Nuo karo pradžios 2022-ųjų vasarį Bulgarijos karinis jūrų laivynas savo teritoriniuose vandenyse nukenksmino keturias minas. Tai buvo pirmas šalyje aptiktas prie drono primontuotas sprogmuo.

Gairės: Bulgarija, karinės pajėgos, jūrų laivyno komanda, nukenksmino sprogmenį, Juodoji jūra, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS