Bulgarijoje sulaikytas Rusijai šnipinėjęs kovos su mafija pareigūnas | Diena.lt

BULGARIJOJE SULAIKYTAS RUSIJAI ŠNIPINĖJĘS KOVOS SU MAFIJA PAREIGŪNAS

  • 2

Bulgarija pirmadienį sulaikė Vidaus reikalų ministerijos padalinio, kovojančio su organizuotu nusikalstamumu, darbuotoją, įtariamą šnipinėjimu Rusijai, pranešė ministerijos personalo vadovas.

Visuomeninė žiniasklaida pranešė, kad Kovos su organizuotu nusikalstamumu generalinio direktorato (GDBOP) pareigūnas įtariamas teikęs slaptą informaciją buvusiam Rusijos ambasados Sofijoje darbuotojui, kuris nuo to laiko buvo paskelbtas persona non grata.

„Vienas GDBOP darbuotojas buvo sulaikytas, įtarus, kad jis gali šnipinėti užsienio valstybei, t. y. Rusijai“, – žurnalistams sakė Vidaus reikalų ministerijos administracijos vadovas Živko Kocevas.

Jis susilaikė nuo išsamesnių komentarų, tebevykstant operacijai, tik pridūrė, kad darbuotojo neteisėta veikla buvo stebima ištisus mėnesius.

Jis nurodė, kad operacija buvo vykdoma kartu su žvalgybos Valstybine nacionalinio saugumo agentūra (SANS) ir Sofijos miesto prokuratūra.

Pasak valstybinės BNT televizijos, pareigūnas pasidalijo informacija apie tyrimus, įskaitant tarptautinius, kuriais buvo tiriamos galimos schemos, kaip rusiško kapitalo įmonėms apeiti ES sankcijas Rusijai.

Bulgarija istoriškai ir kultūriškai labai artima Maskvai, tačiau nuo 2019 metų išsiuntė dešimtis šnipinėjimu įtariamų Rusijos diplomatų ir darbuotojų.

Vien 2022 metų birželį Sofija pranešė išprašiusi 70 Rusijos diplomatinių įstaigų darbuotojų.

Praėjusį rugsėjį valdžia taip pat išvarė Rusijos stačiatikių bažnyčios Sofijoje vadovą ir du baltarusius kunigus, apkaltinusi juos tarnaujant Maskvos geopolitiniams interesams.

Kitais metais Londone bus teisiami penki bulgarai dėl kaltinimų, kad priklausė tinklui, nuo 2020-ųjų rugpjūčio iki 2023-iųjų vasario vykdžiusiam stebėjimą Rusijos naudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senukas

Tai kad vata su mafija draugai net i kara ima kaio herojus?

Nebėr kantrybės

Ar to vagies su mūsų milijonais dar nesulaikė? Kažko ilgai ieško..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS