Burkina Fase per dvi atakas žuvo 16 žmonių | Diena.lt

BURKINA FASE PER DVI ATAKAS ŽUVO 16 ŽMONIŲ

Burkina Fase per dvi atakas prieš vieną kaimą ir kariuomenę žuvo 15 civilių ir vienas karys, trečiadienį pranešė regiono gubernatorius ir saugumo šaltiniai.

Vėl atsinaujinęs džihadistų smurtas šioje Vakarų Afrikos šalyje per pastarąsias dvi savaites privertė tūkstančius žmonių palikti savo namus, o kariuomenei teko pradėti naują operaciją.

Antradienio naktį surengta ataka buvo nukreipta prieš vieną kaimą netoli šiaurinio Tin-Akofo miesto, kur žmonės šventė krikštynas.

Ten žuvo 15 žmonių, dar vienas asmuo buvo sužeistas, sakoma Burkina Faso Sachelio regiono gubernatoriaus pulkininko Salfo Kabore (Salfo Kaborės) pranešime. Jame priduriama, kad visi nukentėjusieji yra vyrai.

Pasak gubernatoriaus, užpuolikai padegė netoliese esantį kaimelį, kur buvo dislokuota karių, turinčių „padėti žmonėms ir vykdyti paieškos operacijas“.

Tuo metu vieno saugumo šaltinio teigimu, šalies rytuose trečiadienį sprogstamuoju įrenginiu buvo nusitaikyta į kariuomenės vilkstinę. Per šį incidentą žuvo karys.

Šiame regione veikiantys džihadistai dažnai prieš savo taikinius panaudoja pakelės bombas.

Tin-Akofo apylinkėse nuo gegužės 8 dienos jau įvyko dvi atakos, per jas žuvo po tris žmones.

Šią skurdžią Vakarų Afrikos valstybę džihadistų atakos krečia nuo 2015 metų. Per jas jau žuvo daugiau kaip 1 300 žmonių, o milijonas gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Dėl atakų, privertusių daugiau kaip 17 tūkst. žmonių palikti savo namus, kariuomenė gegužės 5 dieną pradėjo operaciją šalies šiaurėje, kuri turėtų trukti ilgiau kaip mėnesį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

velnio isperos laukiniai zmogbezdziones gave is vakaru ginklu naikina savus ir uztai gauna nemokamai dar ginkluotes o prisigrobe toliau jau perka ir toliau zudo pagal seimininku nurodas?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS