Buvęs Teherano meras už žmonos nužudymą išgirdo nuosprendį: nuteistas myriop | Diena.lt

BUVĘS TEHERANO MERAS UŽ ŽMONOS NUŽUDYMĄ IŠGIRDO NUOSPRENDĮ: NUTEISTAS MYRIOP

  • 1

Irano valstybinė televizija antradienį pranešė, kad buvęs Teherano meras, taip pat dirbęs vieną kadenciją šalies viceprezidento poste, buvo nuteistas myriop už savo žmonos nužudymą.

Reportaže cituojamas teismo atstovas Gholamhosseinas Esmaili (Golamhoseinas Esmailis), nurodęs, kad Mohammadas Ali Najafi (Mohamadas Ali Nadžafis) buvo nuteistas už savo sutuoktinės Mitros Ostad nušovimą. Nuteistasis turi teisę per 20 dienų apskųsti nuosprendį.

Policija suėmė M. A. Najafi gegužę, kai jis pats pasidavė pareigūnams ir pripažino savo kaltę. Tuomet valdžios atstovai informavo, kad Teherano eksmero ir M. Ostad – jo antrosios žmonos – namuose kilo buitinis konfliktas.

Scanpix nuotr.

M. A. Najafi atsistatydino iš mero pareigų 2018 metais, ultrakonservatyviems politikams sukritikavus jį, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad jis stebėjo mažų mergaičių šokius per renginį vienoje mokykloje.

Irane labai retai smurtaujama panaudojant šaunamuosius ginklus, ypač – tarp šalies politinio ir ekonominio elito atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokio

istatymo reikia ir mums...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS