Čečėnijos lyderis R. Kadyrovas teigia, kad Rusija užėmė kaimą Sumų srityje | Diena.lt

ČEČĖNIJOS LYDERIS R. KADYROVAS TEIGIA, KAD RUSIJA UŽĖMĖ KAIMĄ SUMŲ SRITYJE

  • 0

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas sekmadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos Ukrainos šiaurinėje Sumų srityje užėmė pasienio kaimą Ryživką.

Rusijos gynybos ministerija iš karto nepateikė jokių komentarų, o vietos Ukrainos pareigūnas paneigė šį R. Kadyrovo teiginį.

Sumų sritis yra prie šiaurinės Ukrainos sienos, kur nuo karo pradžios 2022 metais nebuvo didelio Rusijos antžeminio puolimo.

R. Kadyrovas sakė, kad jo bataliono „Achmat“ kovotojai „kartu su kitų Rusijos dalinių kariais vykdė taktines operacijas ir išlaisvino iš priešo dar vieną gyvenvietę“.

„Tai Ryživkos kaimas, esantis pasienyje su Kursko sritimi“, – socialinio tinklo „Telegram“ paskyros žinutėje paskelbė čečėnų vadovas.

„Dėl didelio masto suplanuotų puolamųjų veiksmų Ukrainos pusė patyrė didelių nuostolių ir buvo priversta atsitraukti“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patikrinti R. Kadyrovo teiginių apie galimus laimėjimus mūšio lauke.

Vietos savivaldybės vadovas ukrainietis Jurijus Zarko vėliau paneigė, kad Ryživka buvo užimta, ir valstybiniam transliuotojui „Suspilne“ sakė, kad kaime nėra Rusijos karių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusį mėnesį perspėjo, kad Rusija telkia savo karius prie šiaurinės sienos prieš galimą naują puolimą.

Praėjusį mėnesį pareigūnai pradėjo evakuoti gyventojus, gyvenančius kai kuriuose pasienio miestuose ir kaimuose Sumų srityje, motyvuodami padidėjusia Rusijos atakų rizika.

Gegužės 10 dieną Rusija pradėjo naują puolimą Charkivo srityje ir užėmė kelis miestus ir kaimus, Ukraino kariams susidūrus su dideliu amunicijos ir gyvosios jėgos trūkumu.

Nuo to laiko Kyjivas skubiai nusiuntė pastiprinimą į šią sritį, tačiau pralaimėjo Rusijai kitose fronto vietose, o V. Zelenskis sekmadienį perspėjo apie sunkius mūšius rytinėje Donecko srityje.

Gairės: Ramzanas Kadyrovas, Rusija, okupantai, užimti kaimą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS