Černobylio zonoje atsiųstas pastiprinimas: gaisrus gesina 1 400 ugniagesių | Diena.lt

ČERNOBYLIO ZONOJE ATSIŲSTAS PASTIPRINIMAS: GAISRUS GESINA 1 400 UGNIAGESIŲ

Ukraina pirmadienį į Černobylio zoną gesinti ten degančių miškų pasiuntė dar daugiau gaisrininkų. Miškui ir toliau liepsnojant, šioje teritorijoje dabar dirba daugiau nei 1 400 skubiosios pagalbos darbuotojų.

Ugnies gaisrininkams nepavyksta užgesinti jau daugiau nei dvi savaites. Dėl šios priežasties būta ir nemažai nerimo: Ukrainos pareigūnai svarstė, ar radioaktyvūs pelenai nepasieks už 100 km nuo Černobylio zonos esančio Kijevo.

1986 metais Černobylio atominėje elektrinėje įvykusi avarija laikoma didžiausia istorijoje branduoline avarija.

Pirmadienį gaisrininkai mėgino užgesinti smilkstančią miško paklotę šešiose Černobylio zonos teritorijose, teigiama už šios zonos priežiūrą atsakingos valstybinės agentūros pranešime.

Valstybės ekstremaliųjų situacijų tarnyba, kuriai pavesta pasirūpinti gaisro užgesinimu ir užtikrinti, kad šiuo sausuoju metu laikotarpiu panaši nelaimė daugiau nepasikartotų, pirmadienį užtikrino, jog radiacijos lygis Kijeve atitinka visas normas.

„Radiacijos lygis Kijeve ir Kijevo regione yra normalus ir neperžengia leistinų ribų“, – skelbiama ekstremaliųjų situacijų tarnybos pranešime.

Kiek anksčiau šį mėnesį, vos įsiplieskus gaisrui, aukšto rango pareigūnas, aplinkosaugos ekspertas Jegoras Firsovas tvirtino, kad Černobylio buvo užfiksuotas 16 kartų didesnis nei įprasta radiacijos lygis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Dar senesnio straipsnio negalejote įdėti i Kauno dienos internetinį puslapį.Gėda turėtų būti kauno dienos redakcijai,straipsniai seni, tos pacios dienos, naujos informacijos nebūna,atrodo, kad už dyką leidžia pasiskaityti.Juk uz informacinius duomenys internautai apmoka ,nėra nemokamų tinklalapių ir niekas informacijos už dyką nedalina.Todėl jeigu norime naujausių žinių ,privalote jas teikti o ne senas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS