Čikagoje minint Nepriklausomybės dieną per spūstį sužeisti 14 žmonių | Diena.lt

ČIKAGOJE MININT NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENĄ PER SPŪSTĮ SUŽEISTI 14 ŽMONIŲ

  • 0

Čikagoje per ketvirtadienį surengtą kasmetinį Nepriklausomybės dienos fejerverkų šou dėl klaidingo pranešimo apie šaudynes kilo spūstis ir buvo sužeista keliolika žmonių Laivyno prieplaukoje, kur tūkstančiai žmonių susirinko stebėti reginį nuo Mičigano ežero pakrantės, pranešė policija.

Dar trys žmonės buvo sužeisti peiliais per muštynes, prasidėjusias, kai jaunuolių grupė pademonstravo gaujos ženklus. Du 14 ir 15 metų paaugliai ir 30 metų vyras patyrė gyvybei pavojaus nekeliančių sužalojimų.

Policijos atstovė Kellie Bartoli (Keli Bartoli) nurodė, kad pareigūnai penktadienį ieško dviejų įtariamų užpuolikų.

Anot kito policijos atstovo Rocco Alioto (Roko Alioto), pareigūnai mano, kad kilus ginčui kažkas metė ant prieplaukos tilto pirotechninį užtaisą, o kiti žiūrovai ėmė šaukti „ginklas“ ir „šūviai“, todėl prasidėjo „paniškas bėgimas“ ir nukentėjo 14 žmonių. Jie buvo hospitalizuoti dėl traumų, nekeliančių pavojaus gyvybei, informavo R. Alioto. Jis pridūrė, kad pirmieji pranešimai apie šaudymą yra netikslūs.

Pasak vietos restorane dirbančios Rachel Schar (Reičel Šar), minią apėmus panikai, dalis lankytojų plūstelėjo į šią maitinimo įstaigą, nes bijojo, kad prieplaukoje yra šaulys.

„Kilo tikrų tikriausias chaosas, – dienraščiui „Chicago Tribune“ pasakojo 22 metų padavėja. – Galvojau, kad mirsiu.“

Moteris pridūrė, kad ji rinko klientų kredito korteles ir staiga išgirdo riksmus, greitą bėgimą, šūksnius apie ginklą ir lauke subadytus žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS