Ciniškai kūdikius žudžiusiai ir iki gyvos galvos nuteistai slaugei – dar vienas kirtis | Diena.lt

CINIŠKAI KŪDIKIUS ŽUDŽIUSIAI IR IKI GYVOS GALVOS NUTEISTAI SLAUGEI – DAR VIENAS KIRTIS

  • 3

Iš iki gyvos galvos už septynių kūdikių nužudymą nuteistos Lucy Letby bus atimti visi turėti slaugytojos įgaliojimai, rašo „The Sun“.

Toks sprendimas priimtas po dvi dienas trukusio posėdžio Londone. Jame ji taip pat galėjo dalyvauti, tačiau taip ir nepasirodė.

Čia susirinkusi taryba slaugei pateikė keturiolika kaltinimų, kurie minimi ir jos nuosprendyje iki gyvos galvos, kurį paskelbė teismas. L. Letby teigė nesipriešinanti tam, kad bus išbraukta iš slaugių sąrašo. Šių teisių ji visiškai neteks sausio mėnesį. Tačiau savo kaltės įvykdžius nusikaltimus moteris tikino nepripažįstanti. Be to, teismo nuosprendį slaugė apskundė.

L. Letby nuteista dėl to, kad 2015–2016 metais dirbdama Didžiosios Britanijos Česterio grafienės ligoninėje nužudė septynis kūdikius. Be to, ji buvo kaltinama ir pasikėsinimu nužudyti dar du mažylius. Tačiau šie kaltinimai buvo panaikinti.

Lucy Letby. Scanpix.com

Išnagrinėjęs bylą teismas surinko įrodymus, kad L. Letby naudojo įvairius būdus kūdikiams, kuriais ji darbe turėjo rūpintis, pakenkti. Į kraują slaugė suleisdavo oro, sugirdydavo per daug pieno ar apnuodydavo per didele insulino doze. Nuosprendyje pabrėžiama, kad moters veiksmuose įžvelgiamas piktybiškumas, persipynęs su sadizmu.

Pasak teisėjo, L. Letby byla – „žiauri, apgalvota ir ciniška žudymo kampanija, kurioje atsidūrė mažiausi ir pažeidžiamiausi“. Slaugė vadinama didžiausia šių laikų serijine žudike Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Normalios

kapitalistines pramogos - praskaidrina britu aristokratu egzistencija!

Jo jo patikejom

Tiek metu kartu dirbo ir nemate, o atejus pareigunams stebuklingai praregejo ir iskart nurode kas kaltas?

Jonas

Va tokią šaudyti reikia arba galvą nukirsti giljotina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS