Atkirto į Rusijos versiją dėl atakos Kremenčuke: tai – žudikų ir melagių šalis | Diena.lt

ATKIRTO Į RUSIJOS VERSIJĄ DĖL ATAKOS KREMENČUKE: TAI – ŽUDIKŲ IR MELAGIŲ ŠALIS

Rusijos kariuomenė antradienį pareiškė, kad ankstesnę dieną smogė viename vidurio Ukrainos mieste veikusiam ginklų sandėliui ir kad būtent antriniai sprogimai, o ne jos paleista raketa, nuniokojo šalimais esantį „uždarytą“ prekybos centrą.

Rusijos raketa smogė „ginklų ir šaudmenų iš JAV ir Europos šalių sandėliui šalia Kremenčuko automobilių gamyklos“, teigiama kariuomenės pareiškime.

„Vakarietiškų ginklų šaudmenų sprogimai sukėlė gaisrą šalimais esančiame prekybos centre, kuris tuo metu buvo uždarytas“, – pridūrė kariškiai.

D. Kuleba: Rusija yra žudikų ir atvirų melagių šalis

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba teigė, kad Rusijos diplomatai ir pareigūnai skleidžia laukines sąmokslo teorijas, neigdami, kad smūgis į prekybos centrą kada nors buvo įvykęs, skelbia UNIAN.

„Skaudu matyti į Rusijos reakciją kalbant apie smūgį prekybos centrui“, – sakė jis.

125-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Ministras pridūrė, kad paprasti rusai „ploja“ socialiniuose tinkluose. „Rusija yra žudikų ir atvirų melagių šalis“, – pabrėžė D. Kuleba.

V. Zelenskis: Rusija turi būti pripažinta terorizmą remiančia valstybe

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad Rusija turėtų būti pripažinta „terorizmą remiančia valstybe“ po raketų smūgio žmonių pilnam prekybos centrui Kremenčuko mieste, nusinešusiam daugiau kaip 20 žmonių gyvybių.

„Tik visiškai pamišę teroristai, kuriems ne vieta pasaulyje, gali smogti raketomis civiliams objektams... Rusija privalo būti pripažinta terorizmą remiančia valstybe. Pasaulis gali ir todėl privalo sustabdyti Rusijos terorą“, – per platformą „Telegram“ parašė V. Zelenskis.

Pirmadienį Rusijos raketa smogė vienam prekybos centrui Ukrainos rytiniame Kremenčuko mieste, kai pastate buvo apie 1 000 žmonių.

Ukrainos prezidento administracijos viršininko pavaduotojas Kyryla Tymošenka per spaudos konferenciją antradienį sakė, kad ši ataka pareikalavo daugiau kaip 20 žmonių gyvybių. Anksčiau buvo skelbta apie mažiausiai 18 aukų.

Jis pridūrė, kad daugiau kaip 40 žmonių laikomi dingusiais.

„Kai kurių kūnų neįmanoma atpažinti, nes jie smarkiai apdegę. Jiems atpažinti gali reikėti kelių dienų“, – per tą pačią konferenciją sakė Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis.

JT Saugumo Taryba rengia posėdį dėl Rusijos raketų smūgių

Ukraina paragino surengti skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl Rusijos smūgių civiliniams taikiniams, pranešė organizacija.

Posėdis numatytas antradienį 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku.

Susitikime daugiausiai dėmesio bus skirta pirmadienį surengtam raketų smūgiui prekybos centrui vidurio Ukrainos Kremenčuko mieste, sakė Albanijos, kuri rotacine tvarka pirmininkauja Saugumo Tarybai, misijos atstovas. 

Susitikime taip pat bus aptartas sekmadienį surengtas Kyjivo bombardavimas, per kurį smogta gyvenamajam kompleksui, nurodė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, raketų ataka, prekybos centras, Rusijos versija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS