To Danijos istorijoje dar nebuvo: dėl milijardų eurų plovimo nuteista lietuvė | Diena.lt

TO DANIJOS ISTORIJOJE DAR NEBUVO: DĖL MILIJARDŲ EURŲ PLOVIMO NUTEISTA LIETUVĖ

Danijos teismas ketvirtadienį pripažino 49 metų lietuvę kalta pinigų plovimo byloje, ketvirtadienį teigiama šios šalies prokuratūros pranešime.

Pasak Danijos teismo, moteris bandė išplauti beveik keturis milijardus eurų (29,5 mlrd. kronų). Tai – didžiausia suma pinigų plovimo byloje šios Skandinavijos šalies istorijoje.

Padariusi nusikaltimą lietuvė prisipažino policijos apklausos metu.

Nuo 2008 metų gruodžio iki 2016 metų kovo per kelias bendroves buvo pervesti beveik keturi milijardai eurų. Visos minėtos įmonės turėjo sąskaitas „Danske Bank“ Estijos filiale.

„Tai didžiausia suma, kurią esame matę pinigų plovimo Danijos teisme nagrinėjamoje byloje“, – pranešime cituojama specialioji prokurorė Lisette Jorgensen (Lisetė Jorgensen).

Pasak prokuratūros, kiti du kaltinamieji šioje byloje taip pat buvo susiję su bendrovėmis, per kurias buvo vykdomas pinigų plovimas.

Tai didžiausia suma, kurią esame matę pinigų plovimo Danijos teisme nagrinėjamoje byloje.

Vienas iš jų – 49-erių buvęs Rusijos pilietis, jis – sulaikytas. Kitas – 56-erių lietuvis, gyvenantis Danijoje.

Danijos teismas lietuvei skyrė 3 metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Tai papildomas nuosprendis, nes moteris jau anksčiau buvo nuteista trejų metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausme kitoje pinigų plovimo byloje, kur figūravo mažiausiai 140 mln. kronų. Iš viso jai skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Atlikusi bausmę ji bus visam laikui deportuota iš Danijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Arijas

Kaip “lietuves” pavarde, cukerbergaite ar rasputina? :)))

Lt

Konservatoriai Vladimiro Putino pavyzdžiu (kaip visada) kuria Nacionalinę gvardiją savo valdžiai išsaugoti, pavaldžią asmeniškai tiesiogiai I.Šimonytei ir nepriklausomą nei nuo Krašto apsaugos ministerijos, nei nuo Prezidento. Plačiau: infa. lt/74177/vyriausybes-planas-isteigti-asmenine-kariuomene-reorganizuojant-sauliu-sajunga/

nrk

Gal ji net ne lietuve tik Lietuvos piliete - tai ne tas pats. Danijoje irgi pilna "danu" - Mohamedu, Ibrahime ir t.t. nes jie turi DANISKUS PASUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS