Dėl COVID-19 hospitalizuojamų ligonių skaičius 14 Europos šalių pasiekė rekordą | Diena.lt

DĖL COVID-19 HOSPITALIZUOJAMŲ LIGONIŲ SKAIČIUS 14 EUROPOS ŠALIŲ PASIEKĖ REKORDĄ

  • 1

Europoje siaučiant antrajai koronaviruso bangai, dėl COVID-19 į ligonines guldomų žmonių skaičius mažiausiai 14 žemyno šalių šią savaitę pasiekė rekordinį lygį, apskaičiavo naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais duomenimis.

Labiausiai nukentėjo Čekija – čia 100 tūkst. gyventojų tenka 62 su virusu susijusių ligoninių pacientų. Rumunijoje 100 tūkst. gyventojų tokių pacientų yra 57, Belgijoje – 51, o Lenkijoje – 39.

Skaičiai pagrįsti ligoninių duomenimis, kuriuos pateikė 35 iš 52 Europos šalių, įskaitant daugumą Europos Sąjungos (ES) valstybių.

Tose 35 šalyse ligoninėse šiuo metu gydomi iš viso 135 tūkst. COVID-19 pacientų, nors dar prieš savaitę jų buvo mažiau nei 100 tūkstančių.

Labiausiai į ligonines dėl COVID-19 guldomų žmonių skaičius padidėjo Serbijoje – net 97 procentais. Belgijoje prieaugis siekė 81 proc., Austrijoje – 69 proc., o Italijoje – 65 procentus.

Dėl koronavirusinės infekcijos hospitalizuojamų asmenų skaičius sumažėjo tik Juodkalnijoje, kurioje šis rodiklis anksčiau buvo smarkiai padidėjęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aha

Europa nusprende vieningai pakelti skaičius,uždaryti žmones,išplauti pinigus ir poto vieningai prievarta sucipuos. ES reikia isskirstyti,per daug mėšlo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS