Dėl miškų gaisrų evakuoti aštuoni Ispanijos kaimai | Diena.lt

DĖL MIŠKŲ GAISRŲ EVAKUOTI AŠTUONI ISPANIJOS KAIMAI

Penktadienį į saugias vietas evakuota maždaug 600 gyventojų iš aštuonių kaimų Ispanijos Zamoros provincijoje, miškų gaisrams toliau siaučiant įvairiose šalies vietovėse. 

Gaisras regione sunaikino maždaug 9 tūkst. hektarų plotą Kulebros kalnų grandinėje, pranešė transliuotojas RTVE. Apie 220 ugniagesių ir civilinės gynybos narių penktadienį buvo dislokuoti gesinti liepsnas Zamoroje, netoli sienos su Portugalija, pranešė RTVE. Nuo ketvirtadienio uždaryti keli šalies keliai.

Specialistai teigia, kad miškų gaisrus kursto sausra, jau kelias dienas trunkanti ekstremali karščio banga, temperatūrai kai kuriose šalies dalyse viršijant 40 laipsnių Celsijaus, ir labai stiprūs vėjai. Tačiau didesnėms bendruomenėms ugnis kol kas nekelia pavojaus, sakė jie.

Ispanijos šiaurės rytuose esančioje Katalonijoje penktadienį siautė keturi dideli miškų gaisrai, jau sunaikinę apie 3 tūkst. hektarų miško. Penktadienį visi 17 regionų, šalies autonominių bendruomenių, įskaitant Balearų salas, buvo įspėti dėl miškų gaisrų pavojaus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Kada MOKSLININKAI PAŽINS MŪSŲ PROTĖVIAIS PALIKTĄ EPĄ - "FAETONTAS". ANOT PROTĖVIŲ, ŠIS EPAS SIMBOLIZUOJA GAISRUS, kurie ŽEMĖJE KARTOJASI PERIODIŠKAI KAS 6000 METŲ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS