Sirijoje žuvo septyni civiliai | Diena.lt

SIRIJOJE ŽUVO SEPTYNI CIVILIAI

  • 1

Sirijos valdančiojo režimo pajėgoms sekmadienį apšaudžius neramų rajoną prie sostinės žuvo septyni civiliai, pranešė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pasak jos, buvo apšaudytas Deir Kanuno kaimas Barados rajone, kuriame yra pagrindinė Damasko vandenvietė.

„Žuvusiųjų skaičius čia yra didžiausias nuo paliaubų pradžios“ gruodžio 30 d., sakė organizacijos SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas). Per šį išpuolį sužeista mažiausiai 20 žmonių, kai kurių būklė kritiška.

Barados žiniasklaidos komiteto aktyvistai tviteryje nurodė, kad sviediniai pataikė į laikiną pastogę, kurioje buvo prisiglaudusios perkeltos moterys ir vaikai.

Praėjusią naktį, kai buvo nužudytas vandens tiekimą Damaskui atkurti pasiųstas derybininkas Ahmedas al-Ghadbanas (Ahmedas al Gadbanas), tarp režimo ir sukilėlių pajėgų greta Damasko prasidėjo žiaurūs susirėmimai.

A. al-Ghadbanas žuvo, kai su darbininkais buvo pakeliui link Ain al Fidžė šaltinio.

Nužudytas karininkas

Atsistatydinusio karininko, kuriam tik šeštadienį buvo pavesta atkurti vandens tiekimą, nužudymu viena kitą kaltino abi pusės: tiek opozicijos kovotojai, tiek vyriausybės pareigūnai.

Pagal susitarimą, A. al-Ghadbanas turėjo prižiūrėti brigadas, pasiųstas sutaisyti vandens tiekimo sostinei infrastruktūrą – sukilėliai už tai pažadėjo nutraukti kovos veiksmus ir atitraukti kovotojus.

Nuo gruodžio 22 d. vandens neturėjo 5,5 mln. Damasko ir priemiesčių gyventojai.

Paliaubos ir planuojamos derybos yra naujausios pastangos susitarti kaip išspręsti konfliktą – po protestų prieš vyriausybę 2011-ųjų kovą prasidėjęs konfliktas nusinešė daugiau kaip 310 tūkst. gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taigi

karas vyksta,aukų visada būna,gal tada prisiminkim kiek žuvo civilių bombarduojant anglų-amerikiečių aviacijai Berlyną,Drezdeną,Kionigsbergą,siaubas ima...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS