Didelės pajėgos Graikijoje mėgina užgesinti miškų gaisrus | Diena.lt

DIDELĖS PAJĖGOS GRAIKIJOJE MĖGINA UŽGESINTI MIŠKŲ GAISRUS

Graikijos ugniagesiai kartu su didžiulėmis tarptautinėmis pajėgomis antradienį jau aštuntą dieną iš eilės mėgina suvaldyti miškų gaisrus Eubojos saloje, pridariusius didžiulės žalos.

Beveik 900 ugniagesių, naktį sulaukus pastiprinimo iš užsienio, buvo dislokuoti antroje pagal dydį Graikijos saloje, vis dar gresiant pavojui saloje esantiems miestams bei kurortams.

Šiuo metu labiausiai stengiamasi neleisti gaisrui išplisti į šiaurinėje salos dalyje esančią Istiėją, kurioje gyvena apie kelis tūkstančius gyventojų.

Istiėjos meras Yiannis Kontziasas antradienį televizijos ERT transliacijos metu sakė, jog laikosi „optimistinio“ požiūrio ir mano, kad jo miestą galima apsaugoti nuo liepsnų.

Šią vasarą pasaulį užklupo beprecedentės klimato kaitos sukeltos stichinės nelaimės, o pirmadienį paskelbtoje svarbioje JT ataskaitoje perspėjama, kad planeta šyla dar sparčiau, nei prognozuota.

Eubojoje, Atėnų apskrityje, Peloponeso pusiasalyje bei kitose Graikijos dalyse jau sudegė šimtai namų. Regione tvyrant karščių bangai, miškų gaisrai šalyje siaučia beveik be perstojo nuo liepos vidurio. Graikijos gaisrai pasiglemžė trijų žmonių gyvybes, kaimyninės Turkijos – aštuonių žmonių gyvybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senukas

Geltonaa vanduo pabegeluams, laukit ir Lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS