EK vadovė ginče su Lenkija stojo ginti LGBT teisių | Diena.lt

EK VADOVĖ GINČE SU LENKIJA STOJO GINTI LGBT TEISIŲ

Europos Komisijos vadovė ketvirtadienį stojo ginti lesbiečių, gėjų, biseksualų ir translyčių asmenų (LGBT) teisių, įsiplieskus ginčui su Varšuva dėl Europos Sąjungos atsisakymo skirti dotacijų prieš LGBT bendruomenę nusistačiusiems Lenkijos miestams.

„Mūsų sutartys garantuoja, kad kiekvienas asmuo Europoje gali būti savimi, gyventi ten, kur nori, mylėti ką nori, ir siekti savo ambicijų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).   

„Toliau dėsiu pastangas dėl #Lygybės Europos, #LGBTI“, – sakė ji, pavartodama lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių asmenų ir interseksualų akronimą, vartojamą aktyvistų, kovojančių už seksualinių mažumų teises. 

U. von der Leyen savo poziciją išsakė lenkų pareigūnams pasipiktinus Europos Komisijos sprendimu atmesti šešių Lenkijos miestų paraiškas dalyvauti miestų partnerystės programoje.

Mūsų sutartys garantuoja, kad kiekvienas asmuo Europoje gali būti savimi, gyventi ten, kur nori, mylėti ką nori, ir siekti savo ambicijų.

Šešios Lenkijos savivaldybės pateikė paraiškas gauti nuo 5 iki 25 tūkst. eurų subsidijų pagal ES programą, skatinančią kultūrinį bendradarbiavimą tarp vadinamųjų miestų dvynių skirtingose valstybėse narėse.   

Antradienį buvo paskelbtas 127 miestų, kurių paraiškos buvo patvirtintos, sąrašas. Tarp jų yra ir aštuoni Lenkijos miestai, gausiantys kuklias dotacijas. Tačiau dar bent šeši Lenkijos miestai į laimingųjų sąrašą nepakliuvo.

Šie miestai yra pasiskelbę „Zonomis be LGBT ideologijos“ ar priėmę „šeimos teisių“ deklaracijas, kurias Briuselis laiko diskriminuojančiomis.

Lenkijos teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro (Zbignevas Ziobras) pasmerkė šį sprendimą ir pavadino jį „neteisėtu bei nepagrįstu“. Jis paragino šalies vyriausybės vadovą Mateuszą Morawieckį (Mateušą Moraveckį) iškelti šį klausimą Europos Komisijoje, siekiant užtikrinti, kad ateityje nebūtų daugiau jokių ES finansavimo apkarpymų.   

Tačiau Europos Komisijos atstovas spaudai Stefanas de Keersmaeckeris (Stefanas de Kersmakeris) žurnalistams sakė, kad Briuselis toliau naudos „visas turimas priemones“, siekiant užtikrinti, kad ES lėšos, įskaitant  Lenkijos gaunamą finansinę paramą iš Sanglaudos fondo, būtų naudojamos laikantis ES taisyklių.

Europos Parlamento nariams išsakius susirūpinimą, gegužę Europos Komisija laišku kreipėsi į Lenkiją, prašydama pateikti paaiškinimų dėl vadinamųjų zonų be LGBT ideologijos.

Europos Komisija rengia LGBT lygybės strategiją, kurią numatyta užbaigti iki šių metų galo.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

O kaip pvz baltarusių

Teisės? Ukrainiečių? Čia niekas nesusitvarko

Anonimas

Gėjai iškrypėliai ,tai nėra normalūs žmonės ,nesveiki su iškrypusia .mąstyseną ir psihika.

P*****rąstinis briuselis

Kur*****ska Sėkla!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS