EK vadovė U. von der Leyen ragina paskelbti sankcijų Baltarusijai | Diena.lt

EK VADOVĖ U. VON DER LEYEN RAGINA PASKELBTI SANKCIJŲ BALTARUSIJAI

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) penktadienį paragino Europos Sąjungą paskelbti sankcijų „pažeidusiems demokratines vertybes... ir varžiusiems žmogaus teises“ Baltarusijoje.

„Esu tikra, kad šiandienos ES užsienio reikalų ministrų diskusijos pademonstruos mūsų tvirtą palaikymą Baltarusijos žmonių teisėms, pagrindinėms laisvėms ir demokratijai“, – per „Twitter“ parašė U. von der Leyen.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai vėliau penktadienį dalyvaus skubiai organizuotoje vaizdo konferencijoje, inicijuotoje Lenkijos ir paskelbtoje Bendrijos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio).

J. Borrellis pareiškė, jog 27 valstybių blokas peržiūrės savo santykius su Baltarusija ir svarstys galimybę paskelbti sankcijų „už stebimą smurtą, nepagrįstus areštus ir rinkimų rezultatų klastojimą atsakingiems asmenims“.

Baltarusijoje jau penkta dieną iš eilės vyksta opozicijos šalininkų protestai. Protestuotojai nesutinka su preliminariais rinkimų rezultatais, remiantis kuriais, dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka užtikrino 80,08 proc. balsų, o pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,9 procento.

Milicija prieš protestuotojus naudojo gumines kulkas, kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas.

Iš viso nuo protestų pradžios buvo sulaikyta daugiau kaip 6,7 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti ir du žuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

EK -LGBT aktyvas

nerimsta ---be,,,sankciju,,,, niekaip....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS