Ekspertas: V. Putinas pralaimi ir ieško kaltųjų – vėl atleidžia generolus | Diena.lt

EKSPERTAS: V. PUTINAS PRALAIMI IR IEŠKO KALTŲJŲ – VĖL ATLEIDŽIA GENEROLUS

  • 0

Nauji Rusijos generolų „apvalymai“ rodo, kad Rusijos Federacijos politiniuose tiksluose Ukrainoje dominuoja karinis planavimas, rašo UNIAN.

Tai interviu teigė vienas iš užsienio politikos programų direktorių, „Razumkovo“ centro tarptautinių projektų koordinatorius, karo ekspertas Aleksejus Melnikas.

Ekspertas teigė, kad generolas yra smegenys – vadovaujanti ir koordinuojanti jėga. Tačiau nemažai rusų generolų „vargu ar nusipelno šių pareigų būtent dėl ​​savo dalykiškų bruožų“.

„Kai kriterijumi tampa lojalumas, patriotizmas, paternalizmas ir panašiai, gana dažnai į šias pareigas patenka žmonės, kurie, cituodami klasikus, „seniai viršijo savo nekompetencijos lygį“. Kitas šio konflikto bruožas yra tai, kad kariniame planavime dominuoja sąlyginai politiniai tikslai Ukrainos atžvilgiu. Intensyvus politinis kišimasis į karinių operacijų planavimą beveik visada veda prie kariuomenės žlugimo“ , – pabrėžė A. Melnykas.

Kaip pastebėjo ekspertas, po pralaimėjimo pradedama ieškoti kaltųjų, nes „politikai negali pripažinti, kad politiniai nurodymai buvo neteisingi“. Nusikaltėlių ieškoma nusikaltėlių lygiu.

„Vadinasi, dabar bus ieškoma kaltųjų. Gera žinia ta, kad jų įpėdiniai, vargu, ar bus geresni už tuos, į kurių vietą jie bus pastatyti“, – pažymėjo ekspertas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, generolai, atleidžia generolus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS