Ekvadore konfiskuota 1,3 t kokaino, skirto Estijai | Diena.lt

EKVADORE KONFISKUOTA 1,3 T KOKAINO, SKIRTO ESTIJAI

Ekvadoro policija konfiskavo 1,3 t kokaino, paslėpto į Estiją siųstame konteineryje, šeštadienį pranešė vidaus reikalų ministras Patricio Pazmino (Patrisijas Pasminas).

Pasak jo, narkotikus Gvajakilio uoste aptiko specialiai dresuotas šuo vardu Garo (Garas).

„Narkotikai aptikti konteineryje, kuris turėjo būti nugabentas į Estiją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras ir paskelbė konfiskuoto konteinerio nuotrauką.

Pernai Ekvadoro policija konfiskavo rekordiškai daug – 128 t – narkotikų, anksčiau šį mėnesį pranešė Vidaus reikalų ministerija. Ankstesnis rekordas buvo 110 t, konfiskuotų 2016-aisiais.

Ekvadoras ribojasi su Kolumbija ir Peru, kurios yra didžiausios kokaino gamintojos pasaulyje, nurodo Jungtinės Tautos.

Tuo metu estų policija pareiškė, kad ši kokaino partija galėjo būti skirta kitoms valstybėms.

„Prieš pristatant į Estiją, paslėpti narkotikai tikriausiai būtų buvę išimti iš konteinerio arba planuota pasinaudoti Estija kaip tranzito šalimi. Kalbant apie tokią didelę narkotikų partiją, neįmanoma, kad ji galėjo būti skirta Estijos rinkai“, – naujienų agentūrai BNS sakė kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimų biuro vadovas Ago Leisas (Agas Leisas).

Ekvadoras kol kas neinformavo estų teisėsaugos apie konfiskuotus narkotikus, pridūrė jis.

Anot pareigūno, kokainas į Europą siunčiamas labai didelėmis partijomis iš Pietų Amerikos, pavyzdžiui, paslepiant jį krovininiuose laivuose, o pastaraisiais metais į žemyno teritoriją šis narkotikas dažniausiai įvežamas per Ispanijos, Belgijos ir Nyderlandų uostus.

GALERIJA

  • Ekvadore konfiskuota 1,3 t kokaino, skirto Estijai
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunietis

Šuo Garo,lietuviškai Garas. Nu rašytojai prajuokinote...Garo,tai lietuviškai Garas..... Va čia tai suprantu,plunksnos asai,net gal gigantai.

Debilai

Ne Lietuvai skirtas krovinys.Bet šunys yra tam kad loti.O loti ,pasirodo,moka net šunys su gandrų galvomis

stai

iki siol iskokiobiudzeto estukai laikesi matosi dare bizni ir su gimininga suomija ko gero pametedavo ir viso pabaltijo pydams o dabar bus jau sakes nebent skiepai /isgelbes/?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS