Trūksta žodžių: suimtas Rusijos karys, įtariamas kūdikio prievartavimu | Diena.lt

TRŪKSTA ŽODŽIŲ: SUIMTAS RUSIJOS KARYS, ĮTARIAMAS KŪDIKIO PRIEVARTAVIMU

  • 0

Rusijos karys Aleksejus Byčkovas buvo suimtas po to, kai internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas prievartaujamas kūdikis, praneša „The Mirror“.

Vaizdo įrašu buvo pasidalyta „Telegram“ platformoje ir kituose socialiniuose tinkluose. Detalesnės informacijos apie vaizdo medžiagą nepateikiama.

Jei šis faktas, kad buvo prievartautas kūdikis, pasitvirtins, tai bus naujausia Rusijos karių iškrėsta bjaurybė, šokiravusi pasaulį.

Kremliaus kariai, ne kartą kaltinti karo nusikaltimais ir genocido vykdymu.

JT ragina atlikti nepriklausomą tyrimą dėl pranešimų apie išprievartavimus Ukrainoje

Jungtinės Tautos (JT) reikalauja atlikti nepriklausomą tyrimą dėl Rusijos invazijos metu Ukrainoje gautų pranešimų apie išprievartavimus ir seksualinį smurtą.

„Vis dažniau girdime apie išprievartavimus ir seksualinį smurtą. Šie tvirtinimai turi būti nepriklausomai ištirti, kad būtų galima užtikrinti teisingumą ir atskaitomybę“, – JT Saugumo Tarybos posėdyje teigė JT moterų agentūros vadovė Sima Bahous.

Ukrainos parlamento įgaliotinė žmogaus teisių klausimu Liudmyla Denisova prieš tai pranešė, kad Rusijos kariai taip pat prievartauja nepilnamečius. Kryvyj Riho karinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas savo ruožtu nurodė, kad tarp seksualinio smurto aukų Chersono srityje – 16-metė paauglė ir 78-erių moteris.

Rusijos kariuomenę karo nusikaltimais taip pat kaltina tokios žmogaus teisių grupės, kaip „Amnesty International“ ir „Human Rights Watch“ (HRW). Pastaroji organizacija kiek anksčiau pranešė, kad Charkivo srityje rusų karys vienoje mokykloje kelis kartus išprievartavo 31-erių moterį. Tuo metu „Amnesty“, remdamasi liudininkais, skelbė, kad Rusijos kariai gatvėse ir privačiuose namuose šaudo civilius. Vienu atveju moteris buvo išprievartauta kelis kartus, kai buvo nužudytas jos vyras.

Gairės: karas Ukrainoje, kūdikis, prievartautas kūdikus, Rusijos karys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS