ES padeda Graikijai ir kitoms regiono šalims gesinti miškų gaisrus | Diena.lt

ES PADEDA GRAIKIJAI IR KITOMS REGIONO ŠALIMS GESINTI MIŠKŲ GAISRUS

Europos Sąjunga aktyvavo savo civilinės saugos mechanizmą, kad padėtų Graikijai ir kitoms Viduržemio jūros valstybėms gesinti miškų gaisrus.

„Organizuojame vieną didžiausių Europos istorijoje gaisrų gesinimo operaciją, nes daug gaisrų vienu metu šėlsta keliose valstybėse“, – sakė ES pagalbos ir krizių valdymo eurokomisaras Janezas Lenarčičius. 

Jis pridūrė, kad ES šiuo sunkiu metu visiškai solidarizuojasi su Graikija, Šiaurės Makedonija, Albanija, Italija ir Turkija.

Šių šalių prašymu ES gaisrams gesinti padėjo mobilizuoti 14 vandenį liejančių lėktuvų, 3 sraigtasparnius, maždaug 1 300 gelbėtojų ir 250 automobilių, sekmadienį pranešė Europos Komisija. 

Praėjusį savaitgalį naujų pasiūlymų dėl pagalbos pateikė Prancūzija, Vokietija, Lenkija, Austrija ir Slovakija, nusiuntusios savo antžeminių ugniagesių komandų. Graikijoje jau dirba antžeminės ugniagesių komandos iš Kipro, Prancūzijos, Čekijos ir Rumunijos, taip pat Kipro, Švedijos, Prancūzijos, Kroatijos ir Ispanijos lėktuvai.

Anksčiau praėjusią savaitę ES skyrė pagalbą kovai su miškų gaisrais Italijoje, Albanijoje ir Šiaurės Makedonijoje. Ten buvo pasiųsta lėktuvų bei sraigtasparnių iš Prancūzijos, Čekijos, Nyderlandų, Rumunijos, taip pat karių iš Slovėnijos, Bulgarijos ir Austrijos.

ES palydovas „Copernicus“ padeda sudaryti miškų gaisrų žalos Šiaurės Makedonijoje ir Graikijoje vertinimo žemėlapius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

jei trumpiau tai vieni degina o kiti gesina zusta zmones o velnias jukiasi?;;;;;;;

ogi

tupi ant kubilo cenzorius povilygio su saika ir ruosia si ikast =======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS