ES ragina deeskaluoti padėtį po naujausio smurto pliūpsnio Gazos Ruože | Diena.lt

ES RAGINA DEESKALUOTI PADĖTĮ PO NAUJAUSIO SMURTO PLIŪPSNIO GAZOS RUOŽE

Europos Sąjunga šeštadienį paragino laikytis didžiausio santūrumo, įsiplieskus didžiausiems susirėmimams tarp Izraelio ir Gazos Ruožo palestiniečių kovotojų nuo pernai vykusio karo.

„Europos Sąjunga su dideliu susirūpinimu stebi naujausius įvykius Gazoje ir aplink ją“, – sakoma ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) pareiškime.

„ES pasisako už visų šalių didžiausią santūrumą, kad būtų išvengta tolesnio eskalavimo ir aukų“, – pridūrė jis.

„Izraelis turi teisę ginti savo civilius gyventojus, bet turi būti padaryta viskas, kad būtų išvengta platesnio konflikto, visų pirmiausiai paveikiančio civilius gyventojus abiejose pusėse ir atnešančio daugiau aukų ir kančių“, – rašo J. Borrellis.

Izraelis penktadienį pareiškė buvęs priverstas surengti „prevencinę“ operaciją prieš grupuotę „Islamo džihadas“ ir teigė, kad ji planavo artimiausiu metu įvykdyti išpuolį, jau kelias dienas tvyrant padidėjusiai įtampai prie žydų valstybės ir palestiniečių anklavo sienos.

„Islamo džihadas“ savo ruožtu teigė, kad Izraelio surengtas pirmasis bombardavimas prilygsta „karo paskelbimui“

Izraelis šeštadienį sudavė Gazos Ruožui naujų aviacijos smūgių, nusinešusių žmonių gyvybių, o „Islamo džihadas“ atsakė leisdama raketas į žydų valstybės teritoriją.

Baiminamasi, kad šie smūgiai gali peraugti į konfliktą, panašų į 11 dienų pernai gegužę vykusį karą, per kurį buvo smarkiai nuniokotas Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nebandykite

Lįsti į Lietuvą. Jokių naujai įvažiuojančiųjų. Gavote vietą Gazoje. Viskas.

TAIKOS !!

Siaubas! O taip norisi TAIKOS visoje planetoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS