Estija išsiuntė vizų režimą pažeidusius Rusijos žurnalistus | Diena.lt

ESTIJA IŠSIUNTĖ VIZŲ REŽIMĄ PAŽEIDUSIUS RUSIJOS ŽURNALISTUS

Estijos policija vėlai penktadienį išlaipino iš traukinio ir sulaikė du vizų režimą pažeidusius Rusijos leidinio „Izvestija“ žurnalistus, panaikino jų vizas ir išsiuntė juos atgal į Rusiją, šeštadienį pranešė svetainė rus.postimees.ee, remdamasi Policijos ir sienų apsaugos departamento informacija.

Rytų prefektūros sienos apsaugos biuro vadovas Urmas Elmi (Urmas Elmis) sakė, kad du Rusijos piliečiai, 30 metų moteris ir 40 metų vyras, penktadienį maždaug vidurdienį atvyko į Estiją per Narvos sienos kirtimo punktą. Pasieniečiams jie pateikė Šengeno erdvės vizas, išduotas Italijos ir Suomijos, nurodė vykstantys į turistinę kelionę.

„Tuomet vyras ir moteris nuvyko prie Narvos tanko [paminklo] ir pradėjo ten propagandinį darbą. Vėliau jiems įsėdus į traukinį Narva–Talinas ir išvažiavus Talino kryptimi, Jehvyje į traukinį įlipo policijos patrulis. [Jis] nuvežė vyrą ir moterį į policijos skyrių patikrinimui“, – sakė U. Elmi.

Pareigūnas pabrėžė, kad per turistines keliones dirbti draudžiama ir kad tai yra vizų režimo pažeidimas. Todėl Policijos ir sienų apsaugos departamentas „panaikins jų vizas, jiems uždrausta atvykti į Estiją, jie išsiųsti į Rusiją“, informavo U. Elmi.

Anksčiau „Izvestija“ skelbė, kad jo korespondentei Ksenijai Soldatovai ir operatoriui Dmitrijui Timofejevui važiuojant iš Narvos į Taliną, policininkai juos išlaipino iš traukinio ir nuvežė į nuovadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Visai

Reikėtu uždraust ruskiams kirst eurosojuzo siena visus užslaptintus kgb koncervus išsiust i ruskyna.

Blinda

Kada rasistai Suomijai “Vyborga” atiduos ir kitas uzgrobtas zemes?!

Buras

Vyti fasistus is visur. Ju vieta - gudus miskas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS