Etiopijos karo lėktuvai bombarduoja šalies šiaurę, premjeras neigia chaosą | Diena.lt

ETIOPIJOS KARO LĖKTUVAI BOMBARDUOJA ŠALIES ŠIAURĘ, PREMJERAS NEIGIA CHAOSĄ

Etiopijos oro pajėgos pirmadienį sudavė aviacijos smūgių šiauriniame Tigrėjaus regione, o šalies premjeras stengėsi malšinti augantį susirūpinimą, kad šalis ritasi į pilietinį karą.

Abiy Ahmedas, praėjusių metų Nobelio taikos premijos laureatas, praėjusią savaitę pradėjo karinę operaciją Tigrėjuje, teigdamas, kad tenykštė administracija atakavo dvi federalines karines bazes, nors regiono valdžia tai neigia.

Padėtis staigiai paaštrėjo prieš tai mėnesius tvyrojus įtampai tarp Etiopijos federalinės vyriausybės Adis Abeboje ir pusiau autonominio Tigrėjaus regiono, kurio lyderiai anksčiau kontroliavo vyriausybę.

Kelias dienas vyko aviacijos smūgiai; Abiy Ahmedas anksčiau sakė, kad jais taikomasi į karinius objektus. Premjero teigimu, šia operacija siekiama atkurti tvarką ir teisingumą regione, kurio lyderiai esą siekia destabilizuoti šalį.

„Oro pajėgos šiuo metu bombarduoja parinktus rajonus regione“, – pirmadienį valstybinei žiniasklaidai sakė generolas majoras Mohammedas Tessema.

Jis paneigė regiono valdančiojo Tigrėjaus liaudies išvadavimo fronto (TPLF) pareiškimus, kad jo pajėgos numušė vieną karo lėktuvą.

Pranešimus iš regiono sunku patikrinti, nes visiškai neveikia komunikacijos.

Naujienų agentūros AFP reporteris matė sunkvežimiais Danšos miesto Tigrėjuje link vežamus karius. Teigiama, kad Danšoje TPLF atakavo kariškių stovyklą.

Pačiame mieste esančią armijos Šiaurės vadavietės bazę, regis, kontroliuoja federalinė vyriausybė; prie įvažiavimo į ją nuotraukoms pozavo policininkai.

TPLF tvirtino, kad užėmė Šiaurės vadavietę, kuriai priklauso daug Tigrėjaus karių.

Į bazę atvykę žurnalistai buvo greit išsiųsti atgal ir turėjo išvykti iš miesto, nes kariuomenės pareigūnai sakė, kad netoliese vyksta kovos. Tai rodytų, kad dėl šio rajono vis dar kaunamasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

demonkratai su kinais isauklejo /3 lygio vaikucius/ kurie ir veikia demonteroristiskai kaip juos moke ir a p g i n k l a v o.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS