Iš Etiopijos Tigrėjaus regiono paleistos raketos pataikė į Eritrėjos sostinę | Diena.lt

IŠ ETIOPIJOS TIGRĖJAUS REGIONO PALEISTOS RAKETOS PATAIKĖ Į ERITRĖJOS SOSTINĘ

Šiaurinio Etiopijos Tigrėjaus regiono lyderis sekmadienį prisiėmė atsakomybę už raketų paleidimą į kaimyninės Eritrėjos sostinės oro uostą, o šis žingsnis pakurstė būgštavimus dėl platesnio konflikto Somalio pusiasalio regione.

„Etiopijos pajėgos taip pat naudojasi Asmaros oro uostu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Debretsionas Gebremichaelis (Debrecionas Gebremikaelis), sakydamas, kad dėl to oro uostas tapo šeštadienio vakaro atakų „teisėtu taikiniu“.

Apie paleistas raketas anksčiau pranešė diplomatai iš Adis Abebos.

Kol kas neaišku, kiek raketų iššauta, iš kurios Tigrėjaus vietos jos buvo paleistos, ar jos pataikė į taikinius ir ar padarė kokios nors žalos.

Eritrėjos opozicijai prijaučianti Paryžiaus diasporos stotis „Radio Erena“ sakė, kad Asmaros gyventojai pranešė apie „iš viso keturis sprogimus“.

Šios raketos Eritrėjoje nukrito tą pačią dieną, kai Tigrėjaus valdančioji partija, Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo frontas (TPLF), prisiėmė atsakomybę už raketų atakas prieš du oro uostus atskirame Etiopijos regione.

Pastarosios atakos sustiprino susirūpinimą, kad konfliktas, kuris, kaip pažadėjo Etiopijos ministras pirmininkas Abiy Ahmedas (Abijus Ahmedas), ilgai netruks ir bus suvaldytas, gali išsiplėsti ir destabilizuoti Somalio pusiasalio regioną.

Anksčiau šeštadienį įtakingas TPLF narys Getachew Reda (Getačiu Reda) pagrasino atsakomosiomis „raketų atakomis“ prieš Asmarą ir Eritrėjos Masavos uostamiestį.

Praėjusių metų Nobelio taikos premijos laureatas Abiy Ahmedas karinę operaciją Tigrėjuje lapkričio 4 dieną įsakė pradėti pareiškęs, kad TPLF atakavo federalinių pajėgų stovyklas. Pati regioninė partija tai neigia.

Pranešama, kad šimtai žmonių žuvo per konfliktą antroje pagal gyventojų skaičių Afrikos šalyje, kai kurie – per žiaurias žudynes, kurias užfiksavo žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“.

Tūkstančiai žmonių pabėgo iš Tigrėjaus nuo kovų ir oro smūgių, persikeldami į kaimyninį Sudaną.

TPLF kaltina Abiy Ahmedo vyriausybę priimant karinę paramą iš Eritrėjos, bet Etiopija tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tie dziungliniai dar ne turi buti apginkluoti

Kas dave laukiniams[[ne tik duonos ,drabuziu]]]--GINKLU????

zurnaliugos DB

šatlo neskiria nuo raketos

Čiubaka

iš nuotraukos matosi, kad šatlas į kosmosą paleidžiamas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS